Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartvereniging Wijhe Samen

Over

Uitvaartvereniging Wijhe Samen

Uitvaartvereniging Wijhe Samen regelt en verzorgt begrafenissen en crematies voor iedereen op een heel persoonlijke manier, ongeacht of u lid bent van onze vereniging.  We zijn een vereniging voor alle gezindten, we staan klaar voor alle inwoners van Wijhe en omgeving.

Een vlekkeloos verzorgde uitvaart is nog steeds de basis van ons bestaan. Iedere uitvaart is anders, maar sommigen zijn extra anders omdat de overledene of de nabestaanden dat zo willen. Die ruimte krijgt u ook bij Uitvaartvereniging Wijhe Samen. U bent bijvoorbeeld niet verplicht gebruik te maken van een rouwauto, u kunt ook kiezen voor een koets of een uitvaart bus. Maar niet alleen bij een overlijden kunt u gebruik maken van onze diensten, ook als u vooraf de uitvaart wilt regelen of meer wilt weten over de vele mogelijkheden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan algemene informatie, een prijsopgave of het invullen van een persoonlijke wilsbeschikking.

Onze uitvaartverzorgers zijn Nicole van der Sluis en Rik van der Vegt. Naast hen staan nog 2 aulabeheerders, 4 serveersters, 9 dragers, 3 aflegsters en 5 bestuursleden  klaar om persoonlijk verzorgde uitvaarten in Wijhe mogelijk te maken.

Uitvaartvereniging Wijhe Samen

Waarom Wijhe Samen

Waarom kiezen voor Uitvaartvereniging Wijhe Samen?

  • De uitvaart wordt volledig naar uw eigen wensen uitgevoerd
  • Gedurende de hele uitvaart worden de nabestaanden begeleid door dezelfde persoon
  • We staan altijd voor u klaar
  • Wij zijn bekend met de lokale situatie
  • We hebben geen winstoogmerk en werken voornamelijk met vrijwilligers

Ontstaan van de vereniging

Uitvaartvereniging Wijhe Samen bestaat al sinds 17 augustus 1930. Men vond dat een vereniging beter in staat was om begrafenissen waardig en ordelijk te verzorgen, dan de op dat moment bestaande burenplicht.

Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot dé uitvaartverzorger van Wijhe, waarvan één op drie Wijhenaren lid is. Vanaf 2000 beheert de uitvaartvereniging middels de Stichting Beheer Uitvaartvoorziening Wijhe ook de aulavoorziening in het dorp.

"Het onderwerp is serieus maar een persoonlijk gesprek is altijd gezellig en er wordt ook gelachen!"

Marianne van Bennekom

Marianne van Bennekom

Adviseur bij Lifetri

Bijzonderheden

De vereniging streeft een actieve zichtbare rol in de lokale samenleving na. Dit doen we onder andere door twee maal per jaar een thema avond of activiteit te organiseren voor de gemeenschap. Bijvoorbeeld: informatie avond over thanatopraxie, erfrecht en schenken en een voorstelling voor jongeren  “rouw op je dak”.

Uitvaartvereniging Wijhe Samen is een plaatselijke uitvaartvereniging die werkzaam is in de voormalige gemeente Wijhe. Per jaar verzorgen we gemiddeld vijftig begrafenissen en crematies, waarvan iets meer dan de helft voor niet-leden.

Ervaring met Lifetri

Sinds 1980 hebben we een prettige samenwerking met uitvaartverzekering Maatschappij Lifetri.
Omdat de kosten van de uitvaart niet volledig gedekt worden door het ledenpakket van onze vereniging kan een aanvullende uitvaartverzekering interessant zijn. Hiervoor is de samenwerking aangegaan. Lifetri biedt een op maat gemaakte uitvaartverzekering die aansluit bij de persoonlijke wensen, de lokale kosten en het pakket van de vereniging zodat wordt voorkomen dat teveel betaald wordt.

  • Rik van der Vegt
  • Nicole van der Sluis