Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Westwoud

Over

Begrafenisvereniging Westwoud verzorgt de uitvaarten van leden en niet leden van het dorp Westwoud. De vereniging werkt zonder winstoogmerk.

Historie

De Begrafenisvereniging is opgericht in 1945 in de consistorie van de Nederlands Hervormde Kerk te Westwoud. Eerste voorzitter van het bestuurs was Teun van der Meer, eerste secretaris was Jack Fijn en de eerste penningmeester was Jan Spijkerman. De eerste begrafenis vondt plaats op het kerkhof te Binnenwijzend. In 1949 besloot men om de dragers een kostuum te geven daar ieder in zijn eigen pak toch wat rommelig was. Het eigen dragersteam heeft men nog steeds en daarnaast ook 2 vaste uitvaartverzorgers, Bertus van Kampen en Marriët Steneker. Bertus is een nazaat van de eerste zogeheten voorloper, Piet van Kampen senior. De vereniging telt  5 bestuursleden, 2 uitvaartverzorgers, 4 aflegsters en 8 dragers.

Samenwerking

De vereniging hecht er veel waarde aan dat nabestaanden niet voor financiële verrassingen komen te staan en werkt hierom al jarenlang met Lifetri samen. Vrijblijvend brengt het bestuur hiervoor leden met Lifetri in contact.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

  • Ingang van de begraafplaats
  • Uitvaartvereniging De Laatste Eer
  • Aula achter de kerk in Westwoud
  • Begraafplaats Westwoud