Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

PCB Uitvaartzorg

Over

Over PCB

Wij zijn een kleinschalige organisatie die als coöperatie haar taken zonder winstoogmerk uitvoert. Al onze uitvaartverzorgers zijn gediplomeerd en volgen jaarlijks diverse cursussen, zodat zij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

We voldoen dus aan alle eisen van deze tijd. Op één punt zijn we echter een beetje ouderwets gebleven: bij de oprichting stond de persoonlijke benadering in de dienstverlening centraal. En dat is nog steeds zo. Onverminderd.

PCB Uitvaartzorg logo

Historie van PCB Uitvaartzorg in Utrecht

PCB Uitvaartzorg werd opgericht in 1933 als vereniging met als doel het verzorgen van uitvaarten die passen bij de wensen van de overledene en nabestaanden vanuit een Protestant Christelijke geloofsbeleving. De waarden uit deze achtergrond zijn voor ons nog steeds actueel in de uitvoering van onze werkzaamheden. Uiteraard staan wij iedereen bij die met een overlijden van een naaste te maken krijgt, ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging of levensbeschouwing. De PCB is werkzaam in Utrecht, Nieuwegein, Vianen en de omliggende plaatsen.

Werkwijze

Voor het vervoer van de overledene en diens nabestaanden zijn er diverse mogelijkheden. Er is keuze in het soort van vervoer, maar ook in de kleur. Rouw- en volgauto's zijn in diverse kleuren leverbaar, zoals traditioneel zwart of zilvergrijs. Maar ook wit, blauw, bordeauxrood of roze behoren tot de mogelijkheden. Doordat wij het drukwerk in eigen beheer kunnen uitvoeren, kunnen wij snel een drukproef aanleveren, waarna wij na goedkeuring de rouwbrieven en overig drukwerk kunnen leveren. Hierbij is werkelijk alles mogelijk, een persoonlijke tekening of schilderij kan moeiteloos worden gekopieerd op het rouwdrukwerk.

Rust en de tijd nemen voor beslissingen over de uitvaart is erg belangrijk. Wij zijn ons daar zeer van bewust en geven u hiervoor alle ruimte. Hiervoor kennen we een eerste gesprek waarbij de belangrijke zaken zoals tijdstippen kaarten worden besproken. Bij het tweede gesprek is er wat meer rust om  na te denken over de dag van de uitvaart en de invulling hiervan. Het is daarbij ook mogelijk om (indien haalbaar) eerder gemaakte keuzes te hierzien of om eerdere vragen die uitgesteld zijn te beantwoorden.

PCB Uitvaartzorg is van mening dat informatie vooraf zeer belangrijk is om later de juiste keuze te kunnen maken, daarom beschikken wij over twee InformatieCentra in Nieuwegein en Vianen. Hier treft zeer uitgebreide informatie aan over alles rondom de uitvaart en daarna. Op onze website treft u de openingstijden en adressen aan: www.pcbuitvaartzorg.nl/informatiecentrum

Voor extra zekerheid voor de nabestaanden dat de uitvaart verloopt zoals afgesproken beschikt PCB Uitvaartzorg over het Keurmerk Uitvaartzorg en is aangesloten bij de branche vereniging BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen).

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

Samenwerking met Lifetri

Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de wensen van de nabestaanden en de regionale gebruiken en tradities zijn hierbij erg belangrijk. Om dit te kunnen bereiken geeft PCB Uitvaartzorg jaarlijks de lokale prijzen van Utrecht en omgeving door aan uitvaartverzekeraar Lifetri. Voor mensen uit de regio Utrecht worden de uitvaartverzekeringen van Lifetri dan ook gebaseerd op deze prijzen. Hierdoor kan een opmaat gemaakte begrafenisverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen én de lokale kosten.

  • PCB Uitvaartzorg
  • PCB Uitvaartzorg
  • PCB Uitvaartzorg