Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartvereniging Zijpe

Over

Uitvaartvereniging Zijpe

Zijpe is een vereniging die zich inzet voor een stijlvolle uitvaart van haar leden. De vereniging neemt de gehele verzorging op zich van de crematie of begrafenis.

Daarbij vormen uw wensen en die van uw nabestaanden ons uitgangspunt.Dat klinkt mooi ‘de gehele verzorging’ maar wat kunt u nou precies van ons verwachten?

Om te beginnen maken we heldere afspraken over de wijze waarop u de begrafenis of crematie wilt laten verlopen. Wij kunnen een groot aantal mogelijkheden aanbieden, de keuze is echter aan u.

Zo kunnen wij de overledene thuis opbaren en voorzien in de volledige inrichting van een rouwkamer. Daarnaast kunt u gebruik maken van de aula in Sint Maartensbrug, een sfeervolle locatie die volop gelegenheid biedt om afscheid te nemen. Deze aula beschikt tevens over een koffiekamer, waar familieleden en andere belangstellenden na afloop van de uitvaart terechtkunnen voor een kopje koffie of een broodtafel.Na een overlijden valt er heel wat te regelen: advertenties in de krant, een rouwkaart, de dankbetuiging. Uitvaartvereniging Zijpe kan de afhandeling van al deze zaken voor u behartigen, natuurlijk steeds in lijn met uw wensen en verwachtingen.Wilt u een sfeervolle dienst laten verzorgen in de prachtige monumentale kerk in Sint Maartensbrug of de R.K. Onze Lieve Vrouwe Geboorte in Burgerbrug of de R.K. Parochie O.L.V. Visitatie in ’t Zand. Heeft u voorkeur voor een bepaalde begraafplaats of crematorium? Vertel ons wat u wilt, dan zorgen wij ervoor dat alles wordt geregeld.

Er is een dagelijks bestuur bestaande uit 3 personen en daarnaast zijn er nog een notulies en 3 andere bestuursleden. De vaste uitvaartverzorgsters van de vereniging zijn Anita Messelaar en Marjan Korver.

Uitvaartvereniging Zijpe

Historie van de uitvaartvereniging

De vereniging is opgericht op18 januari 1926, onder de naam van Begrafenisvereniging “ De Laatste Eer “.
Op 14 april 1999 heeft het een naamsverandering ondergaan en werd het Uitvaartvereniging  “ De Laatste Eer “.
Per 1 januari 2004 heeft de vereniging een samenvoeging gedaan met de Katholieke vereniging St. Josef te Burgerbrug, en per 1 januari 2006 is de vereniging een fusie aangegaan met de katholieke vereniging St. Joseph te ’t Zand.
Per 30 augustus 2007 kreeg de vereniging een nieuwe naam Uitvaartvereniging “Zijpe “.

  • Uitvaartvereniging Zijpe
  • Uitvaartvereniging Zijpe
  • Anita Messelaar, uitvaartverzorgster
  • Marjan Korver, uitvaartverzorgster
  • NH Kerk St Maartensburg
  • Onze Lieve Vrouwe Visitatie 't Zand
  • O.L.V. geboorte Burgerbrug