Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

R.K. Uitvaartvereniging St. Barbara te Schoorl

Over

Over St. Barbara

Bij oprichting in 1923 was de doelstelling van de vereniging: “het bewerken, dat zo mogelijk alle katholieken die zulks verlangen, op waardige en godsdienstige wijze ter aarde worden besteld”.

Daar er nu ook gecremeerd kan worden is de doelstelling bijgesteld en presenteert de vereniging zich als “uitvaartvereniging”. De uitvaartbegeleidster van de vereniging helpt nabestaanden bij het maken van keuzes uit het dienstverleningspakket van de vereniging. Hier betreft het opbaren van de overledene, het regelen van vervoer, uitzoeken van de uitvaartkist, het inschakelen van de dragers, afspraken met kerk, begraafplaats of crematorium. Bij de uitvaartvereniging zijn 5 bestuurders, 2 uitvaartbegeleidsters en, 5 vaste dragers actief.
R.K. Uitvaartvereniging St. Barbara te Schoorl

Historie

Omstreeks 1853 kwam er een R.K. begraafplaats in Catrijp. Pas in januari 1923 werd onder leiding van de toenmalig pastoor Nieman (1908-1937 pastoor in Schoorl) de vereniging opgericht onder de naam ‘R.K. Begrafenisvereniging St. Barbara te Schoorl’. Voor 1923 was het, naar horen zeggen, gebruikelijk dat er bij het betrekken van een ander huis op werd gelet wie de nieuwe buren waren. Zo was men er van verzekerd dat bij overlijden ‘de buren’ hen naar de laatste rustplaats zouden brengen.

Hulp van de vereniging

De uitvaartbegeleidster kan het volgende verzorgen:

  • Hulp bij het samenstellen en drukken van rouwadvertenties, rouwkaarten en dankbetuigingen
  • Het verzorgen van een rouwarrangement
  • Het bestellen van bloemen
  • Het verzorgen van de en alle andere zaken die bij de uitvaart aan de orde komen

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

Informatiemap

In april 2014 hebben alle leden (één exemplaar per adres) een informatiemap ontvangen met gegevens over onze vereniging, diverse formulieren en informatie over onze samenwerking met Lifetri.

Uitvaartverzekering van Lifetri

Lifetri verzorgt een goed uitvaartverzekering die precies aansluit bij onze dienstverlening. Daar zijn onze leden bij gebaat.

  • R.K. Uitvaartvereniging St. Barbara te Schoorl
  • R.K. Uitvaartvereniging St. Barbara te Schoorl
  • R.K. Uitvaartvereniging St. Barbara te Schoorl
  • Het bestuur