Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartzorg "Noord-Oost Friesland"

Over

Uitvaartzorg Noord-Oost Friesland

Wij zijn gediplomeerde, zelfstandige uitvaartondernemers en  werken (veel) voor begrafenisverenigingen in de regio van Noord-Oost Friesland.

Daarbij maken wij gebruik van elkaars vakkennis, kwaliteiten en zorgen ervoor dat persoonlijke aandacht blijft en zoveel mogelijk 1 persoon aanspreekpunt blijft, zodat alle zaken helder en duidelijk blijven.
Ons uitgangspunt is: Een uitvaart die bij u past, wij houden het graag persoonlijk!

De klant is koning, ga er dus vanuit dat alles mogelijk is, mits u niet het onmogelijke vraagt. Te denken valt aan welke kist of opbaarkleed u wilt, crematie of begrafenis regelen, vervoer zoals auto, boerenwagen of rouwkoetsen, kaarten met eigen foto of mooie voorbedrukte kaarten uit de regio van Noord-Oost Friesland met herkenbare dorpsaangezichten. Daarnaast zijn er  steeds meer menen die vooraf een gesprek met ons hebben over hun eventuele laatste wensen. Dat kan veel rust geven.

Wij zorgen voor een persoonlijke benadering en blijven (mits mogelijk) het aanspreekpunt vanaf dag 1 tot aan de dag van de uitvaart. Daarnaast zijn wij een bekend gezicht in het dorp en vervangen wij elkaar, dus zijn gewoontes en tradities bekend. Wel zo prettig als niet alles steeds opnieuw uitgelegd hoeft te worden. Jaarlijks regelt Uitvaartzorg Noord-Oost Friesland zo'n 300 uitvaarten.

Uitvaartzorg "Noord-Oost Friesland"

Historie

Uitvaartzorg Noord-Oost Friesland bestaat al sinds de jaren ‘80, maar had niet een gezamenlijke naam waaronder werk gewerkt. Sinds 2010 werd besloten om de kennis en ervaring officieel te gaan bundelen. Samen sta je sterk, geeft kennis  en inzicht. Zo is de naam ook bedacht. Het is herkenbaar in de regio, men kan ons makkelijk vinden en weet ons werkgebied. Er is een website gemaakt waar men vragen en antwoorden kan vinden. Met deze manier van samenwerken kunnen wij onze ervaringen, materialen en middelen uitwisselen, waardoor de families altijd op tijd geholpen kunnen worden.

Werkgebied

U kunt een lijn trekken langs de kust van Blije naar  Engwierum en dan naar Twijzelerheide. De regio Damwâld,  Broeksterwâld en omliggende dorpen zijn ook een groot werkgebied. De exacte dorpen staan op de website, maar dit is grotendeels regio Ferwerderadiel, Dongeradeel, Dantumadiel en Achtkarspelen dus Noord-Oost Friesland.

We werken met 3 gediplomeerde en zelfstandige uitvaartverzorgers. Daarnaast maken wij gebruik van de regionale uitvaartkisten fabrikanten, drukkerijen en bloemisterijen. Dat betekend dat wij een goede samenwerking zoeken met andere mensen die ook gedreven zijn in hun vak. Uiteraard behoren alle functies die nodig zijn bij een uitvaart tot onze samenwerkende groep. Van muzikanten, tot aan sprekers, geluidsmensen tot aan het regelen van een lekker kopje koffie of wat anders.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

Wetenswaardigheden

Als samenwerkende collega’s was het zeer geslaagd om met elkaar op de EXPO te staan in Dokkum. Een hele ervaring maar vooral bijzonder en gezellig. De drempel was laag, er werden vele vragen vrijblijvend gesteld. Daarnaast is het verstandig om te blijven bijscholen waar wij ons ook zeker mee bezighouden. Verder staat het organiseren van een lichtjesavond in november in de agenda, waarbij de Algemene Begraafplaats van (in dit geval ) Damwâld verlicht wordt en mensen in de gelegenheid zijn eens op de avonduren de begraafplaats of urnenmuur te bezoeken en te verlichten.

Regionaal wordt er nog veelal gekozen voor een begrafenis. Er zijn nog vele oude begraafplaatsen in gebruik en wordt van familie op familie doorgegeven. De keuze om te kiezen voor een crematie ipv een begrafenis is aan het toenemen.

Ervaring met Lifetri

Wij komen vaak tegen dat er te weinig is verzekerd of juist een veel te hoog bedrag. De op maat gemaakte polissen van Lifetri spreekt ons maar ook de klanten aan. Wij zorgen voor goede informatie omtrent prijzen en gewoontes, zodat er ook werkelijk een uitvaartverzekering ligt, welke passend is binnen deze regio. Daarnaast houden wij elk ons eigen deel van het werk. Geen grijs gebied. Een uitvaartverzorger regelt de uitvaart, Lifetri verzorgt de goede afwikkeling van de uitvaartverzekering.

  • Het vaste team van Uitvaartzorg Noord-Oost Friesland
  • Klaske Elzinga-Dijkstra en Marjanna Zeilinga tijdens de expo