Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Walburgis Uitvaartzorg

Over

Over Walburgis Uitvaartzorg

Walburgis Uitvaartzorg is een Begrafenis- en Crematievereniging die sinds 1929 uitvaarten van haar leden verzorgt. De vereniging had als beginsel de burenplicht bij overlijden en begraven.

De vereniging telt momenteel meer dan 1500 volwassen leden en 200 kinderen van leden. Walburgis Uitvaartzorg is een natura-vereniging (leden hebben recht op verzorging van hun uitvaart).

Wij  verzorgen zelf (met hulp van Walpot Uitvaartzorg Eijsden) de uitvaarten (begrafenissen en crematies), dus met eigen uitvaartleider en dragers. Walpot Uitvaartzorg Eijsden helpt ons ondermeer met de regeling, het drukwerk en het vervoer van de overledene. Walburgis Uitvaartzorg heeft een eigen mortuarium in Maastricht. De medewerkers van Walburgis Uitvaartzorg zelf zijn allemaal vrijwilligers.

Walburgis Uitvaartzorg onderscheidt zich door de zeer persoonlijke benadering bij de voorbereiding en de uitvoering van de begrafenis of crematie, inclusief de uitvaartdienst in kerk of crematorium. In principe kunnen alle wensen van overledenen danwel nabestaanden worden vervuld. Wij streven ernaar de uitvaarten goedkoop uit te voeren; wij zijn een vereniging zonder winstbejag.

De vereniging telt een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en daarnaast nog 4 bestuursleden. Verder is er een financiële commissie van toezicht (2 personen). De voorzitter is tevens de zakelijk leider van de uitvaartonderneming. Verder is er een uitvaartleider en 8 dragers.

Walburgis Uitvaartzorg verzorgt gemiddeld zo’n 40 uitvaarten per jaar. De verhouding begrafenissen en crematies wisselt naar gelang de voorkeur van de overledene resp. de nabestaanden. Vanwege het beperkt aantal uitvaarten dat wij verzorgen kunnen wij veel aandacht aan plaatselijke gebruiken schenken en vooral aan een persoonlijke benadering en begeleiding.

Walburgis Uitvaartzorg

Werkgebied

Walburgis Uitvaartzorg verzorgt zelf uitvaarten en crematies in Zuid Limburg, maar is vooral actief in Maastricht en directe omgeving.

Uitvaartverzekeringen

Wij vinden Lifetri een betrouwbare partner op het gebied van uitvaartverzekeringen.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

  • Amby kerk met bijbehorende kerkhof