Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Draagt Elkanders Lasten Uitvaartzorg B.V.

Over

Over DELU

DELU Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten, DELU Uitvaartverzekeringen biedt uitvaartverzekeringen aan. DELU Uitvaartzorg heeft samen met een andere uitvaartorganisatie het beheer van de Maatschap Mortuarium Beheer Hoogeveen en verzorgt derhalve de overledenen uit ziekenhuis Bethesda te Hoogeveen en verpleeghuis Weidesteijn, eveneens te Hoogeveen.

Tevens verzorgt DELU de politiemeldingen in de regio.

Jaarlijks verzorgt DELU ongeveer 200 uitvaarten. 35% van de uitvaarten is een crematie en 65% is een begrafenis. De verschillende uitvaartverzorgers, een pool met medewerkers voor verzorging en bediening, een aulabeheerder, de nazorgmedewerkers en ondersteunende personen staan voor de mensen klaar. De DELU verzorgt uitvaarten in Hoogeveen en een cirkel van ongeveer 40 kilometer in de omgeving.

Draagt Elkanders Lasten Uitvaartzorg B.V.

Historie en geschiedenis van DELU

Al meer dan een eeuw staat DELU in Hoogeveen en omstreken voor uitvaartverzorging van hoge kwaliteit. DELU is in 1901 opgericht onder de naam Christelijk Zieken en Begrafenisfonds “Draagt Elkanders Lasten”. Men begon met 85 leden. In de eerste jaren was het ziekenfonds hoofdzaak totdat in 1930 de Ziektewet tot stand kwam en iedere werknemer een wettelijk recht op uitkering kreeg bij ziektekosten.

Door deze ontwikkeling kwam de nadruk van de vereniging meer op uitvaartzorg te liggen. Een rouwauto werd aangeschaft (1960) en in 1969 werd een eigen rouwcentrum in gebruik genomen. Het aantal leden groeide gestaag. In 1909 telde de vereniging 175 leden, in 1961 ruim 2000 en in 1976 meer dan 13.000 personen. DELU is daarna fors verder gegroeid.

In de loop der jaren is er ten aanzien van uitvaartzorg heel wat veranderd en DELU is met haar tijd meegegaan. Wat begon als een uitvaartvereniging met 'aansprekers', is tegenwoordig een moderne uitvaartonderneming, die inspeelt op de wensen van de cliënt en investeert in nieuwe mogelijkheden. Vanuit de lange historie gegroeide aandacht voor kwaliteit zijn de wensen van nabestaanden nog altijd de belangrijkste waarden.

Sinds 1998 is DELU geen vereniging meer, maar bestaat de organisatie uit een afzonderlijke Stichting (aandeelhouder), een besloten vennootschap (uitvaartzorg) en een naamloze vennootschap (verzekeringen). De wet stelt tegenwoordig andere eisen aan het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. De historische achtergrond vormt nog wel altijd de basis voor de manier van werken, nadruk op persoonlijke aandacht, grote betrokkenheid en respect voor de wensen van de nabestaanden. Het streven van DELU is het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit in de uitvaartzorg en aangrenzende dienstverlening.

Ervaring met Lifetri

Lifetri is een prettig, ondernemend en innovatief bedrijf. Bovendien werken er fijne mensen en bieden ze uitstekende uitvaartverzekeringen.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

  • Draagt Elkanders Lasten Uitvaartzorg B.V.
  • DELU Hoogeveen
  • Uitvaartzorg in Hoogeveen
  • DELU begrafenis en crematie
  • Uitvaart DELU Hoogeveen