Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartbureau Jan Fiddelaers

Over

Over Uitvaartbureau Jan Fiddelaers

Uitvaartbureau Jan Fiddelaers is een dynamische onderneming waarin een diversiteit aan ervaring is gebundeld. We combineren een eigentijdse, persoonlijke aanpak met betrouwbaarheid en aandacht.

Vanuit de visie dat afscheid een belangrijk onderdeel is van het leven, organiseren we de uitvaart in nauwe samenwerking met de nabestaanden.

 

Uitvaartbureau Jan Fiddelaers

Historie

In 1993 begon Jan Fiddelaers met Uitvaartbureau Jan Fiddelaers. Hij begon zijn rouwcentrum in de Jan Deckersstraat in Heeze in het voormalig kruisgebouw. Het was een kleine ruimte en al snel werd gezocht naar een andere locatie. In 1998 werd het rouwcentrum aan de Spoorlaan gebouwd. Een rouwcentrum waar mensen konden acclimatiseren met een kopje koffie en waar in een aparte ruimte afscheid kon worden genomen.
In 2001 is de rouwhuiskamer gerealiseerd. In deze ruimte kregen nabestaande de mogelijkheid om in alle vrijheid en wanneer zij wilden hun dierbare te bezoeken. Er is zelf een keukentje en douche aanwezig en de familie kan de rouwhuiskamer zo persoonlijk inrichten als zij willen.
In 2010 is het rouwcentrum verder uitgebreid naar het Centrum voor Afscheid en Rouw. Er is een grote aula aangebouwd met ruimte tot 200 zitplaatsen. Voor een dienst met een kleinere kring mensen kan de aula verkleind worden en zijn er 75 zitplaatsen.

Werkwijze bij uitvaart

De uitvaart wordt van het begin tot het eind samen met de nabestaanden geregeld. Wij ondersteunen door het vastleggen van diensten, een crematie of begrafenis,  een koffietafel en wettelijke formaliteiten, het bestellen van een kist, bloemen, rouwauto en andere zaken. In eigen beheer zorgen wij voor het drukwerk, de verzorging en het overbrengen van de overledene. Diensten kunnen door de uitvaartleider worden voorgegaan en er kan een fotopresentatie worden gemaakt die tijdens de dienst wordt afgespeeld.

In onze uitvaartonderneming heeft de familie de uitvaartleider als contactpersoon. De uitvaartleider die de uitvaart regelt, houdt gedurende de dagen tot de uitvaart contact met de nabestaanden en gaat de uitvaart voor. Op deze manier is de kans op miscommunicatie nihil en ontstaat er een vertrouwensband waardoor de familie onbezorgd de dag van de uitvaart kan beleven.

Jan Fiddelaers is de oprichter van Uitvaartbureau Jan Fiddelaers en tevens uitvaartleider. Renske Fiddelaers is mede-eigenaar van Uitvaartbureau Jan Fiddelaers en uitvaartleider. Anno Braakhuis, Daniëlle Bosmans – van Bree en Yvonne Manders - van Oort zijn ook uitvaartleider bij Uitvaartbureau Jan Fiddelaers. Tevens hebben wij een fijne groep gastvrouwen die ondersteuning bieden in werkzaamheden tijdens een dienst en begrafenis.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

Werkgebied

Uitvaartbureau Jan Fiddelaers is gevestigd in het Brabanste Heeze, gelegen tussen Eindhoven en Weert. Wij werken onder andere in de gemeentes Heeze-Leende, Cranendonck, Valkenswaard, Someren, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Eersel en Waalre.

Kinderuitvaart

Wij zijn gespecialiseerd in kinderuitvaarten of uitvaarten waar kinderen bij betrokken zijn.
Aan Uitvaartbureau Jan Fiddelaers is publicatiebureau In de Wolken (www.in-de-wolken.nl) en Riet Fiddelaers – Jaspers (www.rietfiddelaers.nl) verbonden. In de Wolken richt zich op publicaties voor rouwende kinderen en jongeren. Riet Fiddelaers – Jaspers is de rouw- en verliesdeskundige van Nederland. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere gebeurtenissen kan spreken. Ze is een veelgevraagd spreker bij congressen en gastdocent bij diverse opleidingen. Als auteur schreef ze een indrukwekkend aantal boeken over omgaan met verlies. Ze is geschoold in diverse therapeutische stromingen waarvan systemisch werken inmiddels de basis vormt. Riet promoveerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op een onderzoek naar verliesverwerking bij jongeren. 

Ervaringen met Lifetri

Wij werken samen met Lifetri omdat zij een duidelijk overzicht aan mensen voorleggen wat betreft de werkelijke kosten van een uitvaart. Dit doen zij middels prijzen die ondernemers elk jaar doorgeven aan Lifetri. Zo is men nooit onderverzekerd en is het duidelijk waarvoor men precies verzekerd is. In Lifetri hebben wij het vertrouwen die wij zoeken in een uitvaartverzekering.

  • Uitvaartbureau Jan Fiddelaers
  • Ontvangstruimte van Uitvaartbureau Jan Fiddelaers in Heeze
  • De aula van het uitvaartcentrum
  • Rouwkamer van Fiddelaers
  • 24-uurs kamer Uitvaartbureau Jan Fiddelaers