Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartverzorging van der Zwaag B.V.

Uitvaart in Friesland

Over Van der Zwaag

Al meer dan 75 jaar werkt Van der Zwaag Uitvaartzorg in geheel Friesland aan kwaliteit in uitvaartverzorging.

Directeur Arnout de Jong van Van der Zwaag Uitvaartzorg: "In een zich snel ontwikkelende maatschappij willen wij ons profileren als een onderneming die midden in het leven staat. Wij staan open voor nieuwe ontwikkelingen en proberen daarin oude tradities te bewaren. Door onze ervaring zorgen we ervoor dat iedere begrafenis of crematie aansluit bij de overledene of bij de wensen van de nabestaanden."

 

Uitvaartverzorging van der Zwaag B.V.
Historie

Het Afscheidshuis

In 1939 begon de heer M.C. van der Zwaag aan de Herenwal te Heerenveen een uitvaartverzorgingsbedrijf. De rouwkamer bevond zich in de woonkamer van de familie. Toen zijn zoon K. van der Zwaag het bedrijf overnam breide hij het bedrijf uit en hij realiseerde achter de woning aan de Herenwal kantoren en een moderne rouwkamer. Wegens ruimtegebrek opende het bedrijf in 1989 het rouwcentrum aan het Stationsplein te Heerenveen. In het representatieve herenhuis was er voldoende ruimte voor de medewerkers, maar ook de drie rouwkamers waren een grote vooruitgang. 

Medio 1990 werd het bedrijf overgedragen aan de heer J.K. de Jong, één van de medewerkers. Onder zijn leiding groeide het bedrijf verder. Na enige interne verbouwingen bleek dat het rouwcentrum wederom te klein was geworden voor de ambities van het bedrijf. Het "Afscheidshuis" werd ontwikkeld, een geheel nieuw concept op het gebied van afscheidnemen. In september 2002 kon het "Afscheidshuis" worden geopend.

"Onze uitvaartleiders en assistenten verzorgen de uitvaart rustig en vakkundig met oog voor kwaliteit en met respect voor de nabestaanden. De ervaren en gediplomeerde uitvaartverzorgers staan dag en nacht voor u klaar om u met raad en daad terzijde te staan na het overlijden van een dierbare."

Van der Zwaag Uitvaartzorg is houder van het Keurmerk Uitvaartzorg. Het Keurmerk Uitvaartzorg biedt nabestaanden middels zes zekerheden duidelijkheid over de kwaliteit van de uitvaartonderneming.

  • Uitvaartverzorging van der Zwaag B.V.
  • Uitvaartverzorging van der Zwaag B.V.