Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartcentrum De Bevelanden

Over

Uitvaartcentrum De Bevelanden

Verzorgen van uitvaarten die recht doen aan de overledene en nabestaanden op passende manier afscheid laat nemen is onze missie.

Onze uitvaartverzorgers geven al tientallen jaren op professionele en tegelijkertijd zeer betrokken wijze invulling aan hun taak. Zij geven vorm aan een uitgesproken persoonlijke uitvaartverzorging en bieden de nabestaanden waardevol advies en zorgzame begeleiding.

De mogelijkheden

Na het overlijden van hun dierbare bespreken we met de nabestaanden de gehele gang van zaken rond de uitvaart. Wij voeren de wensen van de overledene of diens nabestaanden gegarandeerd zo goed en gedetailleerd mogelijk uit, voor zover deze vallen binnen de grenzen van de geldende wetten en voorschriften. In de zware periode rond een overlijden geven wij op waardige wijze invulling aan alle praktische taken die zich op dat moment aandienen. Deze taken zijn:

 • Een respectvolle laatste verzorging van de overledene. Wij nodigen de nabestaanden standaard uit hieraan deel te nemen. De keuze is aan hen. Nabestaanden die hun dierbare zonder assistentie wensen te verzorgen, bieden wij alle benodigde faciliteiten. Zo is er een hygiënische behandelruimte. Desalniettemin staan onze medewerkers altijd klaar om steun en desgewenst toch een helpende hand te bieden
 • Kennisgeving van het overlijden door middel van rouwkaarten. Deze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en modellen
 • Plaatsing van een rouwadvertentie in regionale en/of landelijke dagbladen
 • Het doen van aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand, met de overlijdensverklaring van de arts
 • Verzorging van de uitvaartkist
 • Opbaring in één van onze rouwcentra, thuis of op een andere locatie.
 • Gaat de voorkeur uit naar een thuisopbaring, dan kan dit op bed of in een kist. Voor dit doel beschikken wij over een verplaatsbare rouwkamer
 • Verzorging van bloemen door een vakbekwame bloemist
 • Complete verzorging van de uitvaartplechtigheid
 • Verzorging van de ontvangst na afloop van de plechtigheid. Dit kan zijn met koffie en koekjes of cake, maar het staat de nabestaanden geheel vrij om een andere invulling aan de ontvangst te geven. Er zijn vele mogelijkheden.
 • Vakkundige, kosteloze nazorg door onze uitvaartverzorg(st)ers. Ook ontvangt u een praktische gids ter ondersteuning van de rouwverwerking en het oplossen van praktische kwesties
 • Indien gewenst bemiddelen wij in de levering van een gedenksteen, grafmonument of beplanting
 • Er is een ruime keuze uit een veelzijdige collectie herinneringssieraden

Een zorgzame begeleiding, bepaald geen loze kreet

Tegenwoordig noemen uitvaartondernemers de ruime persoonlijke aandacht die zij bieden en hun respect voor de wensen van de overledene en/of nabestaanden steeds vaker als belangrijke karakteristieken van hun onderneming. Voor Uitvaartdienstverlening 'De Bevelanden' zijn deze echter al jaren de standaard. Ons motto "Voor een zorgzame begeleiding" staat al decennialang als een huis.

Sociale functie

Wij zijn van mening dat de sociale kant van ons werk minstens zo belangrijk is als de praktische. Het verstrekken van informatie en heldere advisering op maat behoren tot onze kerntaken. Uit dat oogpunt verzorgen wij regelmatig lezingen voor verenigingen en instanties. Ook organiseren wij open dagen op onze locaties.

Uitvaartcentrum De Bevelanden

Teams met hart voor hun werk

Alle bij Uitvaartdienstverlening BV aangesloten bedrijven beschikken over een deskundig en gemotiveerd team, met vrouwelijke en mannelijke uitvaartverzorgers van uiteenlopende leeftijden. Jeugdig enthousiasme en jarenlange ervaring vullen elkaar zodoende aan. Dit resulteert in een uitgebalanceerde, frisse kijk op de invulling van de diverse taken. Stuk voor stuk beschikken onze uitvaartverzorgers over een warm voelend hart, een open oog en een luisterend oor. Allen hebben een gedegen opleiding achter de rug en volgen regelmatig bijscholingscursussen. Daardoor zijn zij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de zo dynamische uitvaartbranche.

Historie

Johannes Hoekman (grootvader van de huidige directeur Johan Hoekman) stond aan de wieg van Uitvaartdienstverlening BV, in 1938. Hij handelde in van alles en nog wat, waaronder motoren. Na de Tweede Wereldoorlog, die hij gedeeltelijk in een concentratiekamp doorbracht, zette Johannes Hoekman zijn onderneming voort in de vorm van een taxibedrijf.

Van taxi- tot uitvaartondernemer
Niet alleen verzorgde grootvader Hoekman taxivervoer, ook leverde hij volgauto’s voor uitvaarten. Van lieverlee raakte hij meer en meer betrokken bij het inhoudelijke deel van de uitvaarten, om deze uiteindelijk zelfstandig te gaan leiden. Van het een kwam het ander: Johannes Hoekman startte een eigen uitvaartonderneming en al snel verzorgde hij uitvaarten door heel Zuid-Beveland. Zoon Piet werd begin jaren zestig medevennoot, de bedrijfsnaam werd J. Hoekman & Zoon.

Groei
Onder leiding van Piet groeide het bedrijf door en in de jaren zeventig werd een grote onderneming overgenomen. Tot zijn overlijden in 1980 bleef opa Hoekman betrokken bij het bedrijf. Medio jaren tachtig, toen het opbaren in ziekenhuizen uit de gratie begon te raken, besloot Piet een rouwcentrum te bouwen aan het Geldeloozepad in Goes. Het bedrijf droeg inmiddels de naam Begrafenisverzorging ‘De Bevelanden’.

Derde generatie
In 1988 deed de derde generatie Hoekman, in de persoon van de huidige directeur Johan, zijn intrede in het bedrijf. Als zoon van een uitvaartondernemer wist hij al vroeg van de hoed en de rand binnen de branche. Enkele jaren daarna nam Johan het bedrijf van zijn vader over en sindsdien heeft hij de dagelijkse leiding in handen.

Beschikbaar voor iedereen
Uitvaartdienstverlening 'De Bevelanden' verzorgt niet alleen uitvaarten, maar is ook toeleverancier voor een aantal andere bedrijven. In die hoedanigheid levert ons bedrijf vervoersmiddelen, kisten, rouwdrukwerk en andere faciliteiten. Ook treden wij op als waarnemer bij ziekte of tijdens vakantie van collega-ondernemers. Kortom, Uitvaartdienstverlening 'De Bevelanden' is er voor iedereen. De hoofdvestiging van Uitvaartdienstverlening 'De Bevelanden'bevindt zich in Goes, aan het Geldeloozepad 20.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

Wetenswaardigheden

In Goes ligt het rouwcentrum van Uitvaartdienstverlening 'De Bevelanden'. Het is tevens ons grootste rouwcentrum op de Bevelanden. Ook onze algemene administratie en het uitvaartcoördinatiepunt zijn hier gevestigd. In de loop van de tijd onderging de locatie verschillende verbouwingen en uitbreidingen. In 2006 en voorjaar 2007 vonden de meest recente aanpassingen plaats, met indrukwekkend resultaat. Hieronder vindt u een aantal belangrijke elementen die zich in en rondom het rouwcentrum bevinden.

Rouwkamers
Onze rouwkamers - een grote en een kleinere - zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week toegankelijk voor nabestaanden. De kamers hebben een aparte entree en zijn te openen met een elektronische sleutel. Ze bieden de nabestaanden de gelegenheid om op hun eigen manier, wanneer het hun uitkomt afscheid te nemen van de overledene. De inrichting is sereen van karakter, het meubilair comfortabel. Er is een zitbank, een tafel en stoelen en een keukenblokje met koffie- en theezetapparatuur. De rouwkamers hebben bovendien een koelkast.

Aula
Deze heeft circa 150 zitplaatsen en is rustig en ruimtelijk van karakter. De muziekinstallatie is van uitstekende kwaliteit. Ook is er een ringleiding.

Familiekamers en spreekkamers
De diverse comfortabel ingerichte familiekamers en spreekkamers bieden gelegenheid tot een privé samenzijn in een stijlvolle ambiance.

Koffiekamer
Onze nieuwe, in warme kleuren en met comfortabel meubilair ingerichte koffiekamer heeft ruim voldoende zitplaatsen. Het is een sfeervolle ruimte die zich zeer goed leent voor condoleances en bijeenkomsten na afloop van de plechtigheid. Er is een van alle gemakken voorziene keuken, van waaruit alle mogelijke catering kan worden verzorgd. U kunt daarbij onder andere denken aan welvoorziene koffie- en broodtafels.

Algemene begraafplaats
Pal naast het rouwcentrum, op slechts enkele minuten lopen, ligt de algemene begraafplaats van Goes.

Kapelle

Ons rouwcentrum aan de Kitskinderscheweg 1 in Kapelle ligt in een sfeervolle, parkachtige omgeving, midden op de algemene begraafplaats. Het is een veelbezochte plek, mede doordat hij grenst aan de oorlogsbegraafplaats. Het rouwcentrum, dat enkele jaren geleden volledig opnieuw werd ingericht, voldoet aan alle moderne eisen. Er is een stijlvolle rouwkamer, die 24 uur per dag, zeven dagen per week toegankelijk is voor nabestaanden. De aula, waar ook rouwbezoeken en condoleances kunnen plaatsvinden, biedt plaats aan ongeveer 75 personen.

Wemeldinge

In Wemeldinge beschikken wij over een rouwkamer, voor opbaringen. De kamer staat in directe verbinding met dorpshuis De Wemel, dat verschillende zalen heeft. Ook is er een keuken. Dit maakt de locatie geschikt voor condoleances, afscheidsplechtigheden en koffietafels.

Lifetri Uitvaartverzekeringen "prima keus"

Bij Uitvaartcentrum De Bevelanden streven we er naar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de wensen van de nabestaanden en de regionale gebruiken en tradities zijn hierbij erg belangrijk. De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen maar ook door het lokale prijsniveau. Een uitvaart in Zeeland verloopt en kost nu eenmaal niet hetzelfde als in Noord-Holland.

Wij onderkennen het belang dat de consument heeft om een passende voorziening te treffen voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn om de kosten van een uitvaart te dekken. Om deze doelstelling te bereiken geeft Uitvaartcentrum De Bevelanden jaarlijks de lokale prijzen van Goes en omgeving door aan uitvaartverzekeraar Lifetri. Voor mensen uit de regio Goes worden de uitvaartverzekeringen van Lifetri dan ook gebaseerd op deze prijzen. Hierdoor kan een opmaat gemaakte begrafenisverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen en de lokale kosten.

 • Rouwcentrum De Bevelanden
 • Aula van het rouwcentrum
 • 24 uurs rouwkamer
 • Koffiekamer
 • Rouwkamer van Uitvaartcentrum De Bevelanden
 • Het rouwcentrum in Kapelle