Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Acheron Uitvaartverzorging

Over

Acheron uitvaarten

Acheron is een echt familiebedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in het verzorgen van uitvaarten met een kleinschalige en zeer persoonlijke benadering.

Iets wat duidelijk zichtbaar is in haar uitvaartcentrum in Eindhoven dat volledig in een tijdloze en warme huiskamerstijl is ingericht. Er wordt ook altijd zo gepland dat u daar geen andere mensen tegen zult komen dan die uit uw eigen kring. Als het om een afscheid gaat mag tenslotte even de wereld stil staan voor u en alleen om u draaien. Daarom is de uitvaartverzorger die de familie begeleidt ook 24 uur per dag voor u bereikbaar en dat is tevens de persoon die voor de overledene zorgt, zodat u altijd weet dat deze in vertrouwde handen is.

Met alle middelen in eigen beheer zoals o.a. het uitvaartcentrum, rouwvervoer en drukwerk, is elke vorm van maatwerk mogelijk, van klein en intiem tot groots en exclusief. Omdat zij geen diensten in hoeft te kopen van derden en geen grote overheadkosten heeft, zijn de tarieven van Acheron scherp wat uiteindelijk ook weer resulteert in een lagere verzekeringspremie.

Het werkgebied van Acheron beslaat de regio’s  Eindhoven, Helmond en De Kempen. De naam “Acheron” komt uit de Griekse mythologie en is een van de rivieren naar Hades waarvan men geloofde dat deze gebruikt werd door de veerman Charon om de overledenen naar het dodenrijk te varen. En zoals een rivier op een natuurlijke wijze stroomt, zo begeleiden de uitvaartverzorgers van Acheron dan ook de nabestaanden, soepel en in alle rust, vanaf het tijdstip van overlijden tot het moment dat alles naar tevredenheid is verlopen.

Acheron Uitvaartverzorging

De historie en mensen van Acheron

Acheron Uitvaarten is door Peter en Harriëtte Verheijen opgericht in 2008. Het eerste eigen kleinschalige uitvaartcentrum in Eindhoven werd in 2012 al een feit en plannen voor een tweede uitvaartcentrum zijn inmiddels in een vergevorderd stadium. Harriëtte had in de dertien jaar voor de oprichting al ruimschoots haar sporen verdiend in de uitvaartbranche waarbij zij ook Peter wist te overtuigen van de schoonheid van het vak. Het was altijd haar droom om een eigen onderneming op te zetten zodat zij de families kon helpen alsof het om haar eigen moeder of vader ging. Een instelling die duidelijk gewaardeerd wordt door de talloze families die door het stel in de loop der jaren zijn geholpen met een warm een waardig afscheid. Natuurlijk kun je zoiets niet alleen en werd het team al snel versterkt door Robin (schoon)dochter, en Sandy (nichtje) als uitvaartassistenten voor alle hand- en spandiensten die direct bij een uitvaart komen kijken.

Voor Thanatopractie (lichte balseming) worden zij bijgestaan door Ger (ex echtgenoot), die  inmiddels binnen heel Nederland een zeer gerenommeerde naam heeft opgebouwd in zijn vakgebied. Naast Jeanne (schoon)zuster,  dragen ook beide moeders van Peter en Harriëtte graag hun steentje bij als gastvrouw en met de huishoudelijke taken in het uitvaartcentrum. Binnenkort zal het team permanent worden versterkt met een derde, zeer ervaren, uitvaartverzorgster waar Peter en Harriëtte al jaren mee samenwerken en die daardoor ook al lang bij de familie hoort.

Acheron en Lifetri

Acheron beperkt zich graag tot datgene waarin zij goed is: het verzorgen van uitvaarten. Voor alle andere zaken verwijst zij dan ook naar instellingen waarvan zij weet dat die met dezelfde normen en waarden hun diensten leveren als zijzelf (en tegen redelijke tarieven). Voor uitvaartverzekeringen verwijzen zij dan ook graag naar Lifetri voor een stukje financiële zekerheid rondom het laatste afscheid. De wetenschap dat het goed geregeld is zorgt tenslotte voor rust en is op termijn een hele belangrijke zorg minder voor de mensen die achterblijven.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

  • Acheron Uitvaartverzorging
  • Acheron Uitvaartverzorging
  • Acheron Uitvaartverzorging
  • Acheron Uitvaartverzorging
  • Acheron Uitvaartverzorging