Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartcentrum Den Helder

Over

Over Olea Hof Uitvaartzorg

Olea Hof Uitvaartzorg werkzaam in de gehele kop van Noord Holland, kent als familiebedrijf een lange traditie van aandacht, betrokkenheid en zorg die verder gaat.

Maar ook van vernieuwen.
Uitvaartcentrum Den Helder

Historie Olea Hof

Van Uitvaartvereniging Den Helder naar zelfstandige directie
Piet Dop (1924-2012) werkte in de verzekeringen en had een bijbaan als drager toen de Uitvaartvereniging Den Helder hem eind jaren vijftig vroeg om uitvaartleider te worden. Door van het vak te gaan houden resulteerde dit uiteindelijk in de functie als directeur van Uitvaartcentrum Den Helder. De naam Dop raakte onverbrekelijk verbonden met stijl en correctheid en is al jarenlang een vertrouwde naam in Den Helder en daarbuiten.

Nieuw uitvaartcentrum

In 1977 stapte zoon Jan Dop (1950) in de uitvaartorganisatie en nam in de jaren tachtig de leiding van zijn vader Piet Dop over. Al eerder had de vereniging hem de vrije hand gegeven om een oplossing te zoeken voor het huisvestingsprobleem. Het uitvaartcentrum was sterk verouderd en Jan Dop pleitte met klem voor nieuwbouw. Dit heeft geleid tot de opening in 1979 van een nieuw uitvaartcentrum aan de IJsselmeerstraat.

Voorname uitvaartorganisatie in de Kop van Noord-Holland

Nog geen dertig jaar later is ook de ruimte in dit pand te beperkt. De locatie, centraal in de gemeente Den Helder, blijkt echter ideaal. Daar verandert niets aan. De uitbreiding, gevolgd  door de opening eind 2007 is bijna een verdriedubbeling van de oppervlakte.  Met de komst van een grote aula en bijbehorende koffiekamers kunnen we alle faciliteiten aanbieden die je vandaag de dag mag verwachten.Inmiddels is er ook een dependance in Schagen (Uitvaartcentrum Ruysdael) en in Julianadorp gerealiseerd.

Complete uitvaartverzorging

Of het nu gaat om een opbaring in een van onze uitvaartcentra of bijvoorbeeld thuis, het verzorgen van rouwdrukwerk, het regelen van de crematie of begrafenis, wij zullen ervoor zorgen dat wij uw wensen realiseren. Altijd met persoonlijk gerichte aandacht en met oog voor detail.

Gedachtenispagina

Onlangs introduceerde Olea Hof Uitvaartzorg een gedachtenispagina. Hiermee kunnen nabestaanden online een herinnering achterlaten in vorm van een condoleance bericht, foto, muziek, film of een kaarsje laten branden. De Gedachtenispagina wordt aangeboden aan families die kiezen voor Olea Hof Uitvaartzorg.

Olea Hof Uitvaartzorg/Uitvaartcentrum Den Helder

Dit uitvaartcentrum kent ruime openingstijden. Persoonlijke ontvangst en stijlvolle rouwkamers. Jarenlange kwaliteit is voelbaar. Rouwkamers, ieder met een eigen karakter. Met onze aula’s en koffiekamers voor condoleances, onderscheiden we ons niet alleen qua stijl en inrichting, maar beschikken ook over de modernste audiovisuele middelen.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

Keurmerk Uitvaartzorg

Wij beschikken al jaren over het Keurmerk Uitvaartzorg, een certificering waar we met recht trots op zijn. Door een onafhankelijke instelling worden wij jaarlijks getoetst aan de hoge kwaliteitseisen waaraan voldaan moet worden.
Olea Hof Uitvaartzorg is aangesloten bij:

 • BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen)
 • VMG (Vereniging van Mortuariumbeheerders in de Gezondheidszorg)

Uitvaartverzekeringen

Olea Hof Uitvaartzorg heeft een jarenlange samenwerking met Lifetri. Lifetri biedt een polis aan die volledig aansluit op de dienstverlening van Olea Hof Uitvaartzorg. Een belangrijk gegeven.

 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder
 • Uitvaartcentrum Den Helder