Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Boerakker

Over

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Boerakker is sterk plaatselijk gebonden en een vereniging zonder winstoogmerk. De vereniging is in 8 mei 1928 opgericht, actief in het “Westerkwartier” van Groningen, verzorgd 5 uitvaarten per jaar waarvan 4 begraven  en 1 crematie.

Er zijn 5 bestuursleden, 6 dragers en 3 dames voor de koffie en het verzorgen van de overledene binnen de vereniging actief.

De vereniging laat de verzorging van de uitvaart over aan van der Wal-Kornhorn. Hij verrekend de korting voor leden € 500 en levert verder alle diensten die nodig zijn bij de uitvaart. De vereniging heeft in het eigen dorp geen begraafplaats maar maakt gebruik van o.a.  Niebert-Tolbert-Grootegast-Midwolde en nog een enkele keer een andere plaats. De inwoners van Boerakker hebben een sterke band met de vereniging.

Al meer dan 25 jaar werkt de vereniging met Lifetri samen omdat de vergoeding bij lange na niet voldoende is om de uitvaart van te betalen. Het voordeel bij Lifetri is dat zijn verzekeren voor plaatselijke kosten en niet voor het landelijk gemiddelde.

  • Uitvaartvereniging De Laatste Eer