Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Alcuon Uitvaartzorg

Over

Over Alcuon Uitvaartzorg

Karakteristiek voor Alcuon Uitvaartzorg is de gedachte, dat er naast uiting aan verdriet om het heengaan van een geliefde ook gedacht mag worden  aan wie de overledene is geweest, aan hoe hij heeft geleefd en wat hij belangrijk heeft gevonden in zijn leven.

Door dit te belichten, klinkt uw dierbare bij het afscheid levensecht door en ervaart u de herdenking als volwaardig en troostend.

Alcuon Uitvaartzorg verzorgd alles wat binnen de uitvaart van belang kan zijn voor nabestaanden of voor de overledene. Van exclusief rouwvervoer, opbaar mogelijkheden, kisten, wades, draagbaren grafmonumenten of urnen, u vraagt het ons en Alcuon Uitvaartzorg de taak om dit voor u te bewerkstelligen.

Alcuon Uitvaartzorg werkt met een vast team aan mensen. Wij huren geen externe bedrijven in om werkzaamheden voor u te verrichten. Hierdoor kunnen wij onze persoonlijkheid en kwaliteit garanderen. De persoon die u aan de telefoon krijgt is ook diegene waar u de dagen t/m het uitvaren mee in contact blijft, geen callcenter maar uiteraard wel 24 uur per dag, 7 dagen in de week persoonlijk bereikbaar. U mag ons ervaren als een warme hand in de rug. Eén gezicht en niet steeds opnieuw kennismaken met weer een andere persoonlijkheid. Wij hebben verder eigen opbaarmogelijkheden met o.a. 2 Afscheidswoonkamers waar u 24 uur per dag, zonder een afspraak te hoeven maken, afscheid kunt nemen van uw dierbare. Deze kamers zijn ingericht als woonkamer compleet met zithoek en keuken waar de koffie, thee of frisdrank  altijd voor u klaar staat. Verder hebben wij  een eigen wagenpark van modern tot oldtimer, de Daimler DS420 hearse geheel in originele staat, eenzelfde als waar Lady Diana uit Engeland mee weggebracht is. Zelfs het drukwerk doen wij in eigen beheer en denken niet alleen in traditionele zin maar wij kijken ook of de kaart een weerspiegeling kan zijn van diegene waar wij afscheid van nemen.

Alcuon Uitvaartzorg

Historie van Alcuon Uitvaartzorg

Alcuon Uitvaartzorg is opgericht in 2007 in gestart in de regio Zeist en Utrechtse Heuvelrug, waar wij inmiddels 2 Afscheidswoonkamers hebben.  2 Jaar terug hebben wij een dependance mogen openen in de regio Montfoort en zeer binnenkort zullen wij ook in de regio Amersfoort en Veenendaal actief zijn.

Wij zijn bijzonder trots op onze oldtimer rouwwagen de Daimler DS420 hearse. Deze auto hebben we zelf vanuit Ierland naar Nederland geïmporteerd. De auto is nog geheel in originele staat.

Onze 24 uurs-Afscheidswoonkamers zijn uniek voor Nederland door hun inrichting en gastvrijheid. Keer op keer horen wij van nabestaanden als hoe bijzonder zij deze kamers hebben ervaren en hoe waardevol zij zijn voor de verwerking.

Zeer binnenkort gaan wij ook beginnen aan het bouwen van een Afscheidswoonkamer in de gemeente Amersfoort om onze diensten op een warme wijze aan hun aan te bieden. Op deze locatie kunnen wij u alles bieden om afscheid te nemen. U kunt dan denken aan condoleances, afscheidsdiensten, thema-avonden of familiebijeenkomsten om uw dierbare te ook na langere tijd te herdenken. Op deze locatie kunnen wij u alles aanbieden wat er in deze tijd gevraagd kan worden.

Werkwijze

Wij zijn werkzaam in geheel Midden-Nederland. Vragen families ons echter buiten ons werkgebied dan zullen wij altijd aan hun verzoek voldoen. Het blijft voor ons bijzonder als families ons vragen om hun bij te staan in deze intieme en bijzondere dagen.

Wij werken met z’n zessen. Bewust een klein team om de samenhorigheid en betrokkenheid nauw te houden. Hiervan zijn 3 uitvaartverzorger en 3 collega’s voor hand- en spandiensten. Dit wil echter niet zeggen dat anderen werkzaamheden laten. Wij werken als team en doen wat er gedaan moet worden, ongeacht de aard van de werkzaamheden.

Door onze kleinschaligheid verzorgen wij per regio ongeveer 40 uitvaarten per jaar. Hier zijn wij bijzonder trots op gezien onze werkwijze veel tijd en energie vraagt van een ieder.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Lifetri

Samenwerking uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger

Wij werken met Lifetri graag samen omdat onze visies en denkwijze op één lijn liggen. Het gaat om u en niet om ons. Onze producten sluiten nauw aan omdat deze ten alle tijden voor u gemaakt zijn. U kunt dit zien als een maatkostuum. Ieder mens is uniek en onze diensten passen zich hierop aan. In alles zijn wij graag transparant. Wij zijn er voor u …

  • Gert-Jan van Bennekom, directeur van Alcuon Uitvaartzorg
  • De speciale rouwauto van Alcuon Uitvaartzorg
  • Alcuon Uitvaartzorg
  • Alcuon Uitvaartzorg
  • De afscheidswoonkamer bij Alcuon Uitvaartzorg in Zeist