Skip to main content
Garage

Onze uitvaartverzekering

Wij verzekeren het bedrag dat nodig is voor uw uitvaart. Zo betaalt u niet teveel premie en hebben uw nabestaanden alle rust en vrijheid bij het regelen van uw begrafenis of crematie.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Voordelen

Persoonlijk en passend verzekerd

U wilt uw nabestaanden niet opzadelen met de kosten van uw uitvaart. Ook wilt u zelf niet onnodig veel verzekeren voor uw uitvaart. Daarom kiest u voor een uitvaartverzekering van Lifetri.

Verzekeren wat u nodig heeft

Wij selecteren wat nodig is voor uw uitvaart en u kunt hier zelf wensen aan toevoegen. Zo verzekert u alleen wat u nodig heeft.

Lokale prijsverschillen

De kosten van een uitvaart kunnen door het hele land duizenden euro’s verschillen. Daarom houden wij rekening met lokale prijzen.

Goed verzekerd blijven

Tijdens uw leven veranderen de kosten van een uitvaart. Wij controleren elk jaar de prijzen en passen uw verzekering aan als dat nodig is.

Vrije keuze uitvaartverzorger

Uw verzekering is gebaseerd op uw wensen en de lokale prijzen maar is bij iedere uitvaartverzorger te besteden.

Nuvema wordt Lifetri

Vanaf augustus 2019 is de naam van Nuvema gewijzigd naar Lifetri.

Meer informatie

Uitvaartkosten

Wat kost een uitvaart eigenlijk?

Of u een uitvaartverzekering nodig heeft, hangt af van de kosten van uw uitvaart. De kosten tussen begraven en cremeren verschillen, maar er zijn ook regionale verschillen. Ook specifieke wensen hebben invloed op de totale kosten van uw uitvaart.

Start de uitvaartcalculator

Vrouwtje kijkt over het strand
Kenmerken

Dit mag u van Lifetri verwachten

Omdat wij geen uitvaarten verzorgen maar alleen verzekeren is ons enige doel dat de kosten van uw uitvaart goed gedekt worden. Als u kiest voor een uitvaartverzekering van Lifetri dan zijn de volgende kenmerken van toepassing.

Natura verzekering

Wij zijn een natura uitvaartverzekeraar. Dat betekent dat het bedrag dat u bij ons verzekert alleen aan uw uitvaart besteed kan worden. De financiële afhandeling doen we rechtstreeks met de uitvaartverzorger.

Maandelijkse premie

Om uw uitvaart te verzekeren betaalt u maandelijks premie. De hoogte van die premie hangt af van het verzekerde bedrag, uw leeftijd en gezondheid. Met een koopsom of deposito betaalt u op een andere manier.

Kinderen gratis verzekerd

Tot hun 18e kunt u kinderen gratis meeverzekeren. Zij zijn op dat moment voor hetzelfde bedrag verzekerd als u, zonder dat u daarvoor extra premie betaalt. Zodra ze 18 worden sluiten ze een eigen verzekering af.

Kosteloos wijzigen

Het bedrag dat nodig is voor uw uitvaart is afhankelijk van uw wensen en kan veranderen wanneer u verhuist. Daarom kunt u de uitvaartverzekering altijd kosteloos aanpassen. Zo blijft u in de toekomst ook goed verzekerd.

"U verzekert alleen diensten die u nodig heeft waardoor u niet teveel premie betaalt"

Wilma van Willegen

Accountmanager bij Lifetri

Tips

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Online kunt u bij verschillende aanbieders een uitvaartverzekering afsluiten. Daarbij let u natuurlijk op prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Toch is het verstandig om ook op voorwaarden te letten. Zo maakt u een weloverwogen keuze voor uw toekomstige uitvaart.

Verzekering

Een uitvaart kun je op verschillende manieren verzekeren. Zo kunt u aan een pakket vastzitten, een bedrag verzekeren alleen voor uw uitvaart of een bedrag dat uw nabestaanden vrij kunnen besteden. Lees op de Verzekeringskaart meer details over de uitvaartverzekering van Lifetri.

Vrijheid

Bij sommige uitvaartverzekeraars wordt er minder uitgekeerd als zij de uitvaart niet regelen maar u iemand anders kiest. Bij andere verzekeraars bent u wel vrij in welke uitvaartverzorger u kiest en wordt het volledige verzekerde bedrag uitgekeerd.

Indexatie

De kosten van een uitvaart stijgen tijdens uw leven. Het is daarom logisch dat uw uitvaartverzekering meestijgt en dat u daar meer premie voor gaat betalen. Hoe de verzekering stijgt verschilt per verzekeraar.

Premiebetaling

Een lage premie is interessant. Maar kijk ook goed hoe lang u deze premie betaalt. Soms is het voordeliger om een korte periode een iets hogere premie te betalen.

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Accepteren