Skip to main content
Garage

Koopsom uitvaartverzekering

Bij een koopsom uitvaartverzekering van Lifetri betaalt u eenmalig de volledige premie voor uw uitvaartverzekering. In totaal betaalt u minder premie dan bij een maandelijkse betaling tijdens de looptijd. Zo bent u in één keer volledig verzekerd voor uw uitvaart.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Voordelen

Voordelen koopsom uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering met een koopsom levert een aantal voordelen op:

  • Uitvaartverzekering in één keer betaald.
  • Geen maandelijkse betaling.
  • Korting op de uitvaartverzekering.
  • Afsluiten tot uw 75e mogelijk.
Kenmerken

Kenmerken koopsom

Met name voor mensen die iets meer geld te besteden hebben is een koopsom interessant. Ook op latere leeftijd is het afsluiten van deze uitvaartverzekering mogelijk. Zo weet u met een koopsompolis zeker dat er na uw overlijden een bedrag beschikbaar is voor uw uitvaart.

Lifetri koopsom uitvaartverzekering

Lifetri is een natura uitvaartverzekeraar. Dat betekent dat het bedrag waarvoor u verzekerd bent alleen aan de uitvaart besteed kan worden. Uw nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger en wij regelen de financiële afhandeling van uw uitvaart tot het verzekerde bedrag. Zo weet u met koopsom uitvaartverzekering zeker dat het bedrag dat u verzekert ook daadwerkelijk aan uw uitvaart besteed wordt. Nabestaanden kunnen zich op die manier bezig houden met uw afscheid in plaats van met de financiële afhandeling daarvan.

Financiële voordelen koopsom uitvaartverzekering

Wanneer u een koopsom uitvaartverzekering afsluit heeft dit financiële voordelen ten opzichte van periodieke premiebetaling. Lifetri biedt u namelijk een korting aan op basis van het verzekerde bedrag, uw gezondheid en uw leeftijd. Deze korting kan oplopen tot 50 procent. Daarnaast kan een koopsom uitvaartverzekering financieel aantrekkelijk zijn vanuit fiscaal oogpunt, bijvoorbeeld als u meer spaargeld heeft dan het vrijgestelde bedrag voor vermogensbelasting. Of een koopsom uitvaartpolis aftrekbaar is hangt echter af van uw specifieke situatie. Als u wilt weten of dit ook voor u geldt, neem dan contact op met de Belastingdienst of uw financieel adviseur. Zij kunnen u hierover adviseren.

Uitvaartverzekering op latere leeftijd

Bij Lifetri kunt u normaal gesproken tot uw 75e een uitvaartverzekering afsluiten. Met een koopsom is het toch nog mogelijk om uw uitvaart te verzekeren, doordat u de premie in één keer betaalt. Toch zijn de kosten van de koopsom uitvaartverzekering lager dan het bedrag dat u verzekert voor uw uitvaart waardoor deze uitvaartverzekering ook op latere leeftijd interessant is. Na uw 75ste kunt u geen uitvaartverzekering meer afsluiten bij Lifetri. Ook niet met een koopsom.

Koopsom uitvaartverzekering afsluiten

Wilt u meer weten over een koopsom uitvaartverzekering of er één afsluiten? Dan kunt u een geheel adviesgesprek met een adviseur van Lifetri aanvragen. Zij helpen u graag om alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten en berekenen wat de koopsom voor uw uitvaartverzekering zal zijn. Zo weet u hoeveel korting u kunt ontvangen en wat u kunt vragen aan de Belastingdienst of financieel adviseur over fiscale voordelen. Bent u nog geen 75? Dan kunt u ook kijken naar onze uitvaartverzekering waarbij u maandelijks een lagere premie betaalt dan bij de uitvaart koopsompolis.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

 

Wilma van Willegen

Accountmanager bij Lifetri