Skip to main content
Brug over de Amstel

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u bij Lifetri eenvoudig online.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Kenmerken

Kenmerken uitvaartverzekering Lifetri

U kunt uw premie berekenen door uw geboortedatum en postcode in te voeren en aan te geven of u begraven of gecremeerd wilt worden. Op die manier stellen we automatisch een pakket samen op basis van prijzen bij een lokale uitvaartverzorger. Dit kunt u zelf aanvullen zodat u een volledig bedrag verzekert waarmee uw uitvaart betaalt kan worden.

Lifetri onderscheidt zich op de volgende punten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering:

  • Alleen verzekeren wat u wilt of nodig heeft voor uw uitvaart.
  • Uitvaartkosten op basis van prijzen bij u in de buurt.
  • Aanpassen van uitvaartwensen altijd kosteloos mogelijk.
  • Jaarlijkse controle om voldoende verzekerd te blijven.
  • Onbeperkte vrijheid in keuze van uitvaartverzorger.

Uitvaartverzekering met eigen wensen afsluiten

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering baseert Lifetri een verzekerd bedrag dat gebaseerd wordt op een pakket met zaken die nodig zijn voor uw uitvaart. Die stellen wij samen op basis van onze jarenlange ervaring en samenwerking met lokale uitvaartverzorgers. U kunt dit pakket vervolgens aanvullen met eigen wensen. Zo verzekert u een volledig bedrag om uw uitvaart mogelijk te kunnen maken.

Lokale prijzen bij afsluiten uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering vraagt Lifetri om uw postcode. Zo kunnen wij namelijk achterhalen wat de kosten bij u in de buurt zijn. Die kunnen door heel Nederland namelijk duizenden euro’s verschillen. Dit komt met name door grafkosten die gemeentes zelf vaststellen. Gemiddeld kost een begrafenis tussen de 6.000,- en 8.000,- euro en een crematie tussen de 4.000,- en 6.000,- euro. Veel andere verzekeraars werken met gemiddelde prijzen, terwijl een uitvaart bij u in de buurt misschien veel minder kost dan het gemiddelde. Als u bij Lifetri een uitvaartverzekering afsluit betaalt u dus voor wat een uitvaart bij u in de regio kost.

Premie berekenen bij afsluiten uitvaartverzekering

Voordat u een uitvaartverzekering afsluit bij Lifetri berekent u natuurlijk uw premie. Deze is gebaseerd op het verzekerde bedrag, uw leeftijd en uw gezondheid. Omdat het verzekerde bedrag is gebaseerd op uw eigen wensen en prijzen bij u in de buurt betaalt u niet teveel premie voor zaken die u helemaal niet nodig heeft. Een uitvaartverzekering afsluiten op jonge leeftijd zorgt vaak voor een lage premie. Op latere leeftijd kan het voordelig zijn om een koopsom uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering na het afsluiten

U sluit een uitvaartverzekering af voor de rest van uw leven. In die periode stijgen de prijzen van uw uitvaart, zoals ook de prijzen in de supermarkt zullen stijgen. Om ervoor te zorgen dat u voldoende geld beschikbaar heeft op het moment dat u komt te overlijden, controleert Lifetri elk jaar of uw uitvaart duurder is geworden. We verhogen uw premie dus niet met een vooraf bepaald of gemiddeld percentage. We doen u dan een nieuw voorstel zodat u goed verzekerd blijft. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering bij Lifetri wordt altijd een lokale uitvaartverzorger vermeld. Die kan ons namelijk precies vertellen wat de uitvaart bij uw in de buurt kost. Het bedrag dat u verzekert kunnen we echter aan iedere uitvaartverzorger uitkeren. Zo heeft u alle vrijheid nadat u een uitvaartverzekering bij ons afsluit.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

 

Wilma van Willegen

Accountmanager bij Lifetri