Skip to main content

Uitvaart in West-Friesland

U wilt uw uitvaart regelen in West-Friesland? Dan wilt u natuurlijk het liefst vertrouwen op een lokale uitvaartverzorger die de plaatselijke tradities en gebruiken kent. Een uitvaart in West-Friesland ziet er immers anders uit dan een uitvaart in de Noord-Brabant.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

West-Friesland

Uitvaartgebruiken en tradities in West-Friesland

Cremeren is in Noord-Holland erg populair. Vooral in West-Friesland. Daar kiest 80% van de mensen ervoor om gecremeerd te worden. Dat ligt ver boven het landelijke gemiddelde van ongeveer 55%.

In Amsterdam wordt vaak echte Amsterdamse muziek tijdens de uitvaart gedraaid, bijvoorbeeld van Johnny Jordaan of Johnny Kraaijkamp. In de rest van Noord-Holland is er geen specifieke muziekvoorkeur. Steeds vaker wordt er een borreltje, wijntje of frisje geschonken. Vooral in Amsterdam is de uitvaart een vrolijke terugblik op het leven. Het mag steeds uitbundiger. In de rest van Noord-Holland is het wat ingetogener. In West-Friesland is het geen uitzondering dat er wel zo’n 100 mensen aanwezig zijn. In Amsterdam gemiddeld zo’n 80 personen.

Uitvaart regio West-Friesland

Uitvaartverzorgers in West-Friesland

Lifetri werkt samen met meer dan 300 lokaal bekende uitvaartverzorgers in Nederland. U kunt lokale uitvaartverzorgers in West-Friesland vinden door te zoeken op postcode. Natuurlijk hebt u een volledig vrije keuze in uitvaartverzorger. Vind een uitvaartverzorger in West-Friesland.

Gebaseerd op lokale prijzen en diensten

Een begrafenisverzekering vergoedt de kosten van uw uitvaart. Zo belast u nabestaanden niet met de kosten en weet u zeker dat alles goed geregeld wordt. Lifetri baseert uw uitvaartverzekering op de diensten en bijhorende prijzen van lokale uitvaartverzorgers in bijvoorbeeld Heerhugowaard, Alkmaar of Medemblik en dat is voordelig voor u. De kosten voor een uitvaart in Hoorn zijn immers anders dan die voor een uitvaart in Eindhoven.

Uitvaartverzekering in West-Friesland

Elke streek heeft zo zijn eigen manier van afscheid nemen. Dat geldt ook voor West-Friesland. Omdat Lifetri thuis is in West-Friesland, weten we als geen ander wat hier de plaatselijke tradities en gebruiken zijn. Daarom zijn we in staat om een echte uitvaartverzekering voor West-Friezen samen te stellen. Bereken nu de premie voor uw uitvaartverzekering.