Skip to main content

Uitvaart in Utrecht

U wilt uw uitvaart regelen in Utrecht? Dan wilt u natuurlijk het liefst vertrouwen op een lokale uitvaartverzorger die de plaatselijke tradities en gebruiken kent.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Utrecht

Uitvaart tradities en gebruiken in Utrecht

Zo’n 60% van de Utrechters kiest ervoor om gecremeerd te worden. Dat is iets boven het landelijke gemiddelde van 55%. Daarbij is het opvallend dat er steeds meer nagedacht wordt over de asbestemming. Populair is bijvoorbeeld een medaillon waarin de as wordt bewaard.

Muziek van Paul de Leeuw, Marco Borsato en Andrea Bocelli wordt het meest gedraaid tijdens een Utrechtse uitvaart. Ook gebeurt het steeds vaker dat familieleden met eigen instrumenten een muziekstuk ten gehore brengen. De tijd van koffie en cake lijkt in Utrecht voorbij. Bitterballen, luxe broodjes en zelfs complete maaltijden zijn geen uitzondering. De nabestaanden hebben steeds vaker een rol in de uitvaart zelf. Bijvoorbeeld bij de laatste verzorging en het dragen van de kist.

Uitvaart regio Utrecht

Uitvaartverzorgers in Utrecht

Lifetri werkt samen met meer dan 300 lokaal bekende uitvaartverzorgers in Nederland. U kunt de uitvaartverzorgers in Utrecht vinden door te zoeken op postcode. Natuurlijk hebt u een volledig vrije keuze in uitvaartverzorger. Zoek een uitvaartverzorger in Utrecht.

Gebaseerd op lokale prijzen en diensten

Een begrafenisverzekering vergoedt de kosten van uw uitvaart. Zo belast u nabestaanden niet met de kosten en weet u zeker dat alles goed geregeld wordt. Lifetri baseert uw uitvaartverzekering op de diensten en bijhorende prijzen van lokale uitvaartverzorgers in bijvoorbeeld Utrecht stad, Amersfoort of Baarn en dat is voordelig voor u. De kosten voor een uitvaart in Veenendaal zijn immers anders dan die voor een uitvaart in Groningen.

Uitvaartverzekering in Utrecht

Elke streek heeft zo zijn eigen manier van afscheid nemen. Dat geldt ook voor Utrecht. Omdat Lifetri thuis is in Utrecht, weten we als geen ander wat hier de plaatselijke tradities en gebruiken zijn. Daarom zijn we in staat om een echte uitvaartverzekering voor Utrechters samen te stellen. Bereken nu de premie voor uw uitvaartverzekering.

"Ik zorg ervoor dat uw uitvaartverzekering wordt afgestemd op uw wensen en de plaatselijke gebruiken"

Erik Joosen

Erik Joosen

Adviseur bij Lifetri