Skip to main content

Uitvaart in Overijssel

U wilt uw uitvaart regelen in Overijssel? Dan wilt u natuurlijk het liefst vertrouwen op een lokale uitvaartverzorger die de plaatselijke tradities en gebruiken kent.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Overijssel

Uitvaartgebruiken en tradities in Overijssel

De meeste Overijsselaars (80%) kiezen ervoor om gecremeerd te worden. Dat ligt ver boven het landelijke gemiddelde van 55%. Vaak wordt de as bij het crematorium zelf verstrooid. Mooie asbestemmingsvelden liggen in Usselo en Almelo.

Overijsselaars houden het over het algemeen graag traditioneel. Daarom blijft het vaak bij koffie en cake. Ook de rest van de uitvaart typeert zich als sober. Er zijn zelden volgauto’s en de nabestaanden komen met eigen vervoer. Twentenaren willen van de uitvaart graag een mooi afscheid maken, waar je als familie positief op terug kijkt. Er wordt daarom hiervoor veel rust en tijd genomen. Ook is het in Twente gebruikelijk dat er bij condoleances heel veel mensen komen. In dorpen soms zelfs honderden.

Uitvaart regio Overijssel

Uitvaartverzorgers in Overijssel

Lifetri werkt samen met meer dan 300 lokaal bekende uitvaartverzorgers in Nederland. U kunt de uitvaartverzorgers in Overijssel vinden door te zoeken op postcode. Natuurlijk hebt u een volledig vrije keuze in uitvaartverzorger.
Zoek een uitvaartverzorger in Overijssel.

Gebaseerd op lokale prijzen en diensten

Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten van uw uitvaart. Zo belast u nabestaanden niet met de kosten en weet u zeker dat alles goed geregeld wordt. Lifetri baseert uw uitvaartverzekering op de diensten en bijhorende prijzen van lokale uitvaartverzorgers in bijvoorbeeld Zwolle, Hattum of Deventer en dat is voordelig voor u. De kosten voor een uitvaart in Hardenberg zijn immers anders dan die voor een uitvaart in Middelburg.

Contact

Elke streek heeft zo zijn eigen manier van afscheid nemen. Dat geldt ook voor Overijssel. Omdat Lifetri thuis is in Overijssel, weten we als geen ander wat hier de plaatselijke tradities en gebruiken zijn. Daarom zijn we in staat om een echte uitvaartverzekering voor Overijsselaars samen te stellen.
Geïnformeerd worden over een uitvaartverzekering? Maak dan een afspraak met een adviseur van Lifetri die werkzaam is in Overijssel.

"Ik zorg ervoor dat uw uitvaartverzekering wordt afgestemd op uw wensen en de plaatselijke gebruiken"

Erik Joosen

Erik Joosen

Adviseur bij Lifetri