Skip to main content
Respectvolle houding bij uitvaart

Uitvaartmuziek voor uw begrafenis of crematie

Een belangrijk onderdeel van een uitvaartverzekering is het vastleggen van uitvaartwensen zoals begrafenismuziek. Muziek bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer van een begrafenis of crematie. Zo heeft u met begrafenis liedjes zelf invloed op het afscheid met uw nabestaanden.

Begrafenismuziek

Herinneringen oproepen met begrafenismuziek

Wanneer u komt te overlijden zullen nabestaanden vooral hun herinneringen aan u willen koesteren. Begrafenismuziek kan die herinneringen oproepen omdat het staat voor een bepaalde gebeurtenis of door een treffende songtekst. Maar begrafenis liedjes kunnen ook heel goed passen bij u als persoon zodat vrienden en familie iets van u herkennen in de muziek. Het zijn allemaal belangrijke redenen om voor uw begrafenis of crematie alvast goed na te denken over de muziek.

Begrafenismuziek bepalen

Er zijn natuurlijk oneindig veel begrafenis liedjes die goed zouden kunnen passen op u uitvaart. Dus hoe komt u tot een selectie van een paar nummers voor uw afscheid? Het is allereerst belangrijk om u te realiseren wat u met de muziek teweeg wilt brengen. Wil u mensen steun bieden? Een speciaal persoon aanspreken met muziek? Of mensen misschien juist een beetje opvrolijken? Muziek is erg persoonlijk dus houd het dichtbij uzelf zodat het past bij uw uitvaart. U kunt uw begrafenismuziek gratis vastleggen in ons uitvaartwensenformulier.

Geen uitvaartmuziek vastleggen

Het kan raar voelen om met uw eigen uitvaart bezig te zijn. Toch weet niemand beter welke begrafenismuziek bij u past dan uzelf. Nabestaanden moeten rondom een begrafenis of crematie vaak veel regelen in korte tijd. Wanneer zij weten wat u graag zou willen biedt dat ze houvast en geruststelling. Ook voorkomt u zo dat er discussie ontstaat of dat de gekozen begrafenismuziek totaal niet bij u past.

Populaire begrafenismuziek

Er zijn verschillende nummers die erg vaak gedraaid worden op de uitvaart. Denk hierbij aan klassiekers als ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp en ‘De Steen’ van Paul de Leeuw. Wanneer u geen eigen voorkeur voor begrafenismuziek aangeeft, zijn dit nummers waar nabestaanden snel op terug zouden kunnen vallen. Het sluit namelijk goed aan op de emoties die zij op dat moment voelen. Het kan zijn dat u dit soort nummers erg geschikt vindt voor uw uitvaart. Anderen kiezen liever voor persoonlijke begrafenismuziek om van de uitvaart echt een unieke gebeurtenis te maken.

Wensen voor begrafenismuziek veranderen

Het kan zijn dat begrafenismuziek die u nu uitkiest over een tijdje niet meer past bij u als persoon. Daarom is het goed om regelmatig stil te staan bij de begrafenis liedjes die u wilt laten afspelen op uw uitvaart. Een overlijden komt vaak onverwachts dus het is belangrijk om zowel nu als in de toekomst uitvaartwensen vast te leggen en bij te houden. Er worden jaarlijks erg veel nieuwe nummers uitgebracht, waardoor uw favoriete begrafenismuziek elk moment kan veranderen. En natuurlijk ontstaan er tijdens u leven nog een hoop nieuwe muzikale herinneringen!