Skip to main content

Uitvaart in Groningen

U wilt uw uitvaart regelen in Groningen? Dan wilt u natuurlijk het liefst vertrouwen op een lokale uitvaartverzorger die de plaatselijke tradities en gebruiken kent.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Groningen

Uitvaartgebruiken en tradities in Groningen

De meeste mensen in de stad kiezen voor cremeren. In de dorpen en op het platteland zijn er meer begrafenissen. Als er as wordt verstrooid, dan gebeurt dat vaak op zee.

Er wordt vaak muziek gedraaid van Groningse artiesten zoals Ede Staal. Bijvoorbeeld de nummers Credo Mien Bestoan & Mien Toentje. Oudere Groningers kiezen traditioneel voor koffie en cake. De jongeren pakken vaker meer uit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Randstad mag een uitvaart in Groningen nog veel tijd kosten. Er is veel aandacht voor elkaar. Traditie wordt zeer gewaardeerd, zoals een jacquet met hoge hoed.

Uitvaart regio Groningen

Uitvaartverzorgers in Groningen

Lifetri werkt samen met meer dan 300 lokaal bekende uitvaartverzorgers in Nederland. U kunt lokale uitvaartverzorgers in Groningen vinden door te zoeken op postcode. Natuurlijk hebt u een volledig vrije keuze in uitvaartverzorger.

Gebaseerd op lokale prijzen en diensten

Elke streek heeft zo zijn eigen manier van afscheid nemen. Dat geldt ook voor Groningen. Omdat Lifetri thuis is in Groningen, weten we als geen ander wat hier de plaatselijke tradities en gebruiken zijn. Daarom zijn we in staat om een echte uitvaartverzekering voor Groningers samen te stellen.

Uitvaartverzekering in Groningen

Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten van uw uitvaart. Zo belast u nabestaanden niet met de kosten en weet u zeker dat alles goed geregeld wordt. Lifetri baseert uw uitvaartverzekering op de diensten en bijhorende prijzen van lokale uitvaartverzorgers in bijvoorbeeld Groningen stad, Hoogezand of Veendam en dat is voordelig voor u. De kosten voor een uitvaart in Delfzijl zijn immers anders dan die voor een uitvaart in Amsterdam.

Contact met Lifetri

Geïnformeerd worden over een Groningse uitvaartverzekering? Maak dan een afspraak met een adviseur van Lifetri die werkzaam is in Groningen.

"Ik zorg ervoor dat uw uitvaartverzekering wordt afgestemd op uw wensen en de plaatselijke gebruiken"

Erik Joosen

Erik Joosen

Adviseur bij Lifetri