Skip to main content

Uitvaart in Drenthe

U wilt uw uitvaart regelen in Drenthe? Dan wilt u natuurlijk het liefst vertrouwen op een lokale uitvaartverzorger die de plaatselijke tradities en gebruiken kent.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Drenthe

Uitvaartgebruiken en tradities in Drenthe

Net zoals in de rest van Nederland kiest een kleine meerderheid van de Drentenaren ervoor om gecremeerd te worden. Vaak wordt de asurn bijgezet in de tuin, in huis of op de begraafplaats.

  • Meestal wordt er traditioneel koffie en thee geserveerd.
  • Af en toe bier en bitterballen.
  • Drentenaren kiezen voor soberheid.
  • Zo is er vaak alleen een rouwauto en geen volgauto’s.
  • Ook de keuze voor de kist is vrij standaard.
  • Er is grote betrokkenheid. Als je een uitnodiging voor de begrafenis krijgt, dan ga je en neem je daar vrij voor.
  • In de Randstad ligt dat bijvoorbeeld soms anders.

Uitvaart regio Drenthe

Uitvaartverzorgers in Drenthe

Lifetri werkt samen met meer dan 300 lokaal bekende uitvaartverzorgers in Nederland. U kunt de uitvaartverzorgers in Drenthe vinden door te zoeken op postcode. Natuurlijk hebt u een volledig vrije keuze in uitvaartverzorger.

Gebaseerd op lokale prijzen en diensten

Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten van uw uitvaart. Zo belast u nabestaanden niet met de kosten en weet u zeker dat alles goed geregeld wordt. Lifetri baseert uw uitvaartverzekering op de diensten en bijhorende prijzen van lokale uitvaartverzorgers in bijvoorbeeld Assen, Emmen of Hoogeveen en dat is voordelig voor u. De kosten voor een uitvaart in Klazienaveen zijn immers anders dan die voor een uitvaart in Den Haag.

Contact met Lifetri

Elke streek heeft zo zijn eigen manier van afscheid nemen. Dat geldt ook voor Drenthe. Omdat Lifetri thuis is in Drenthe, weten we als geen ander wat hier de plaatselijke tradities en gebruiken zijn. Daarom zijn we in staat om een echte uitvaartverzekering voor Drentenaren samen te stellen.

Geïnformeerd worden over een uitvaartverzekering? Maak dan een afspraak met een adviseur van Lifetri die werkzaam is in Drenthe.

"Ik zorg ervoor dat uw uitvaartverzekering wordt afgestemd op uw wensen en de plaatselijke gebruiken"

Erik Joosen

Erik Joosen

Adviseur bij Lifetri