Skip to main content

Uitvaart in de Achterhoek

U wilt uw uitvaart regelen in de Achterhoek? Dan wilt u natuurlijk het liefst vertrouwen op een lokale uitvaartverzorger die de plaatselijke tradities en gebruiken kent. Een uitvaart in de Achterhoek ziet er immers anders uit dan een uitvaart in de Randstad.

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Achterhoek

Uitvaartgebruiken en tradities in de Achterhoek

In steden als Doetinchem kiest een kleine meerderheid ervoor om gecremeerd te worden. Dat is ook ongeveer het landelijke gemiddelde van 55%. In de dorpen zijn er hoofdzakelijk begrafenissen.

Vaak wordt de asurn bijgezet bij het familiegraf. Er is veel behoefte aan een gedenkplek. Achterhoekers kiezen traditioneel voor koffie, thee en broodjes. Een borrel wordt zelden geschonken. Meestal wordt gekozen voor een rouwauto en eigen vervoer. De route gaat vaak langs plekken die voor de overledene bijzonder waren. Het aantal aanwezigen bij een uitvaart is groot, 100 personen is geen uitzondering. Er is een grote onderlinge verbondenheid door de kerk.

Uitvaart regio Achterhoek

Uitvaartverzorgers in de Achterhoek

Lifetri werkt samen met meer dan 300 lokaal bekende uitvaartverzorgers in Nederland. U kunt lokale uitvaartverzorgers in de Achterhoek vinden door te zoeken op postcode. Natuurlijk hebt u een volledig vrije keuze in uitvaartverzorger. Vind een uitvaartverzorger in de Achterhoek.

Gebaseerd op lokale prijzen en diensten

Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten van uw uitvaart. Zo belast u nabestaanden niet met de kosten en weet u zeker dat alles goed geregeld wordt. Lifetri baseert uw uitvaartverzekering op de diensten en bijhorende prijzen van lokale uitvaartverzorgers in bijvoorbeeld Doetinchem, Winterswijk of Lochem en dat is voordelig voor u. De kosten voor een uitvaart in Zutphen zijn immers anders dan die voor een uitvaart in Amsterdam.

Uitvaartverzekering in de Achterhoek

Elke streek heeft zo zijn eigen manier van afscheid nemen. Dat geldt ook voor de Achterhoek. Omdat Lifetri thuis is in de Achterhoek, weten we als geen ander wat hier de plaatselijke tradities en gebruiken zijn. Daarom zijn we in staat om een echte uitvaartverzekering voor Achterhoekers samen te stellen. Bereken nu de premie voor uw uitvaartverzekering.