Skip to main content

Lifetri Groep benoemt Philippe Wits tot CEO

Hilversum, 16 januari 2019

Philippe Wits CEO Lifetri Groep

Philippe Wits (46) is per 1 februari a.s. benoemd tot CEO van Lifetri Groep, de in september 2018 opgerichte Nederlandse verzekeringsgroep. Lifetri Groep nam vorig jaar de activiteiten over van uitvaartverzekeraar Nuvema en heeft de ambitie de activiteiten in Nederland en België verder uit te breiden via autonome groei en acquisities.

Philippe Wits heeft bijna 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, waarvan 12 jaar in diverse functies bij ASR. Zo gaf hij bij ASR Nederland onder meer leiding aan het Change Program Office, was hij CEO van uitvaartverzekeraar Ardanta, directeur van ASR Leven en laatstelijk Chief Digital and Disruption.

Tot Lifetri Groep behoren Lifetri Verzekeringen en Lifetri Uitvaartverzekeringen, dat de activiteiten heeft overgenomen van N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema), een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Lifetri Groep is eigendom van TPG Sixth Street Partners, (TSSP). TSSP is een wereldwijd opererend krediet en krediet-gerelateerd investeringsplatform met meer dan 29 miljard US dollar onder beheer.

Lifetri Groep

Lifetri Groep bestaat uit Lifetri Verzekeringen en Lifetri Uitvaartverzekeringen. De onderneming is ontstaan in 2018 en onderneemt verzekeringsactiviteiten. Lifetri Groep is volledig eigendom van TPG Sixth Street Partners.

TPG Sixth Street Partners (TSSP)

TSSP is het wereldwijde krediet en krediet-gerelateerde investeringsplatform dat samen optrekt met TPG, de wereldwijd opererende alternatieve investeerder. TSSP is mede opgericht door managing partner Alan Waxman en heeft meer dan USD 29 miljard aan vermogen onder beheer. TSSP heeft een lange termijn georiënteerde flexibele kapitaalbasis die het mogelijk maakt te investeren in diverse sectoren, geografische gebieden, kapitaalstructuren en beleggingscategorieën. Zie voor meer informatie: www.tssp.com

P.D.A. Wits