Skip to main content

Lifetri Groep neemt Nuvema over

Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over.

Overname

Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over

Hilversum, 14 september 2018 – Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over. Nuvema is een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Na de overname wordt de naam van de onderneming gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri), onderdeel van Lifetri Groep. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Nuvema is een gerenommeerde natura uitvaartverzekeraar die sinds 1959 actief is. De onderneming is onafhankelijk en biedt verzekerden een vrije keuze in de uitvaartverzorger. Bij Nuvema werken momenteel circa 50 mensen, die in dienst zullen komen van Lifetri Uitvaartverzekeringen.
De rechten van de polishouders blijven na de overname volledig behouden en beschermd.

Lifetri Groep neemt Lifetri over van Conservatrix Groep S.à.r.l.. Tegelijkertijd wordt het herverzekeringscontract met Heco Reassurantie S.A. beëindigd, wat resulteert in een sterke, solvabele onderneming. De merknaam Lifetri zal op termijn worden gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen. Lifetri staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

De directie van Lifetri Uitvaartverzekeringen bestaat uit directievoorzitter Ingeborg van Hoek en financieel directeur Dick Stoop. De zittende directie van Lifetri treedt na de overname terug.

Lifetri Uitvaartverzekeringen maakt samen met Lifetri Verzekeringen deel uit van Lifetri Groep, dat eigendom is van TPG Sixth Street Partners, LLC (TSSP). TSSP heeft momenteel circa USD 25 miljard onder beheer en is het investeringsplatform van TPG, een in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappij.

 

 

Nuvema wordt Lifetri

Vanaf augustus 2019 is de naam van Nuvema gewijzigd naar Lifetri.

Meer informatie

Logo Lifetri
FAQ

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de meeste gestelde vragen én onze antwoorden over de overname van Nuvema door Lifetri.

Wanneer wordt Nuvema overgenomen door Lifetri?

Nuvema is per 12 september ondergebracht bij de nieuwe verzekeraar Lifetri Uitvaartverzekeringen, onderdeel van Lifetri Groep.

Wat gebeurt er met polishouders?

De rechten van de polishouders blijven volledig behouden en beschermd. Die gaan over naar Lifetri Uitvaartverzekeringen.

Kunt u meer vertellen over de koper?

Lifetri Uitvaartverzekeringen maakt samen met Lifetri Verzekeringen deel uit van Lifetri Groep, dat eigendom is van TPG Sixth Street Partners, LLC (TSSP). TSSP is een investeringsplatform van TPG , een in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappij.

Verandert de kwaliteit van de dienstverlening? 

Nee, die verandert niet. U kunt op dezelfde kwaliteit blijven rekenen die u gewend bent.

Veranderen de producten bij Lifetri?  

U kunt onze producten en diensten blijven gebruiken zoals u van ons gewend bent. 

Wijzigen de (polis)voorwaarden van mijn uitvaartverzekering bij Lifetri?

Uw (polis)voorwaarden van uw bestaande uitvaartverzekering bij Lifetri blijven hetzelfde en wijzigen niet. 

Waar kan ik terecht voor vragen over mijn uitvaartverzekering bij Lifetri? 

U kunt ons bellen. Dit kan op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Ons  telefoonnummer is: 035 – 548 08 08. Of stuur een e-mail naar info@lifetri.nl. Wij helpen u graag!

Kan ik nog steeds bij mijn adviseur terecht?

U kunt contact opnemen met uw adviseur zoals u gewend bent.

Waar moet ik een overlijden melden?

Een overlijden kunt u melden op de manier zoals u gewend bent.

Zijn jullie adresgegevens hetzelfde gebleven?

Vanaf heden zijn wij verhuist van Baarn naar Olympia 1, 1213 NL in Hilversum. Hieronder staan onze juiste contactgegevens vermeld:

  • Bezoekadres: Olympia 1, 1213 NS Hilversum
  • Postadres: Postbus 1020, 1200 BA Hilversum
  • Antwoordnummer: Antwoordnummer 1288, 1200 WB Hilversum
  • Telefoonnummer: 035 – 548 08 08
  • E-mailadres: info@lifetri.nl
  • Website: www.lifetri.nl
  • Handelsnaam: Lifetri
  • Statutaire naam: Lifetri Uitvaartverzekeringen N.V.
  • Rekeningnummer: NL06 RABO 0134 4219 65
  • KvK-nummer: 69933332

Wat vinden de toezichthouders van deze overname?

De toezichthouders hebben ingestemd met de transactie.

Groep

Lifetri

Lifetri Uitvaartverzekeringen is onderdeel van Lifetri Groep. Lifetri staat onder leiding van directievoorzitter Ingeborg van Hoek en financieel directeur Dick Stoop. De onderneming is ontstaan in 2018 en onderneemt verzekeringsactiviteiten. Lifetri Groep is volledig eigendom van TPG Sixth Street Partners.

TSSP

TPG Sixth Street Partners (TSSP)

TSSP is het wereldwijde krediet en kredietgerelateerde investeringsplatform van de in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappij TPG. TSSP is mede opgericht door managing partner Alan Waxman en heeft circa USD 25 miljard aan vermogen onder beheer. TSSP heeft een lange termijn georiënteerde flexibele kapitaalbasis, die het mogelijk maakt te investeren in diverse sectoren, geografische gebieden, kapitaalstructuren en beleggingscategorieën. Zie voor meer informatie: www.tpg.com/platforms/tssp

Sinds 1949

Nuvema

N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) is sinds 1959 een autonome en onafhankelijke uitvaartverzekeringsmaatschappij in de Nederlandse markt. De onderneming vindt haar oorsprong in Stichting Begrafenisfonds Groningen, opgericht in 1949. Nuvema voert uitsluitend uitvaartverzekeringen in natura. De werkwijze van Nuvema is gebaseerd op de nauwe samenwerking met uitvaartverzorgers in de regio. Nuvema heeft circa 185.000 polishouders en 50 werknemers. Voor meer informatie: www.lifetri.nl

Kantoor Nuvema Baarn