Skip to main content
Wijziging

Hoe kan ik een wensenformulier opstellen?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Uitvaartwensen

Hoe kan ik een wensenformulier opstellen?

Bij Lifetri stelt u makkelijk een gratis wensenformulier op. U ontvangt een bestand per e-mail dat u op kunt slaan en in kunt vullen. Bewaar het wensenformulier op uw computer of uitgeprint op een plek met andere belangrijke papieren. Wij kunnen u ook een wensenformulier sturen per post. U kunt ons hiervoor bellen of mailen.

Wensenformulier

Met een wensenformulier kunt u opstellen wat voor uitvaart u zou willen. Bijvoorbeeld of u begraven of gecremeerd wilt worden en wat voor muziek er afgespeeld mag worden. Dit helpt u nabestaanden bij het regelen van uw uitvaart en de moeilijke keuzes die ze soms moeten maken in een emotioneel zware periode. Ook heeft u zo zelf invloed op uw afscheid en de laatste herinnering die u daarmee achterlaat. Om de kans te vergroten dat uw uitvaartwensen waargemaakt worden is het belangrijk dat uw naasten weten van het bestaan van het wensenformulier.

Wensen verzekeren

Een andere manier om wensen vast te leggen is het afsluiten van een uitvaartverzekering. U kiest dan tussen een begrafenis en crematie en geeft bij Lifetri bijvoorbeeld ook aan wat voor soort kist u wilt verzekeren. Zo legt u niet alleen vast wat voor uitvaart u graag zou willen, maar zorgt u er tegelijkertijd ook voor dat uw nabestaanden uw wensen financieel waar kunnen maken. Op basis van uw wensen worden namelijk de uitvaartkosten bij u in de buurt berekend en verzekerd. Dit staat ook op uw uitvaartverzekering aangegeven zodat uw nabestaanden en de uitvaartverzorger weten wat u gewild zou hebben.

Uitvaartwensen

Naast begraven of cremeren zijn er veel andere uitvaartwensen waar u rekening mee kunt houden. Zo speelt muziek een belangrijke rol op de uitvaart en kunt u daarmee een stempel drukken op uw eigen afscheid. Ook als u een bepaalde voorkeur heeft voor een rouwauto of de kleur daarvan kunt u dat aangeven. Als eten een belangrijke rol speelt in uw leven is het misschien passend om vast te leggen wat voor catering u graag zou willen laten verzorgen. Het zijn allemaal zaken die uw afscheid extra persoonlijk kunnen maken waardoor uw nabestaanden zich gesteund voelen in hun verdriet.

Meer informatie nodig? Kijk eens naar andere veelgestelde vragen of neem contact op met Lifetri.