Skip to main content
Wijziging

Op welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Wanneer

Op welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

U kunt op elke leeftijd zorgen dat de kosten van uw uitvaart gedekt worden. Kinderen kunnen tot hun 18e gratis meeverzekerd worden met hun ouders. Personen tussen de 18 en 75 jaar kunnen zelf een uitvaartverzekering afsluiten. Op latere leeftijd is een uitvaartdeposito een goed alternatief.

Bent u dus 18, 21, 33, 45, 58, 65, 67 of 74 jaar? U kunt gewoon een uitvaartverzekering aanvragen zolang u nog geen 75 jaar oud bent. Student, met pensioen, senior, 50+ of zogenaamd bejaard. Het maakt allemaal niet uit, u bent van harte welkom bij Lifetri.

Uitvaartverzekering op late leeftijd

Ook op late leeftijd is het mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Tot uw 75e levensjaar kunt u dat zelf eenvoudig online regelen of met een adviseur bij u thuis. Online vult u zelf de gegevens in en beantwoordt u een aantal gezondheidsvragen. Op basis daarvan wordt bepaald of u verzekerd kunt worden en welke premie u daarvoor gaat betalen. Tot uw 85e betaalt u maandelijks een premie voor uw uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering na uw 75e

Wanneer u 75 jaar of ouder bent kunt u bij Lifetri online geen uitvaartverzekering meer aanvragen. Wel bieden we u een alternatief met het uitvaartdeposito. U legt dan een zelfgekozen bedrag in dat Lifetri reserveert voor uw uitvaart. Omdat wij een natura uitvaartverzekeraar zijn kan het bedrag ook alleen aan uw uitvaart besteed worden. Bovendien wordt er jaarlijks rente berekend over het bedrag zodat de waarde van uw deposito stijgt. Een deposito kunt u afsluiten via één van onze adviseurs.

Kinderen gratis meeverzekeren

Kinderen jonger dan 18 jaar kunnen niet zelf een uitvaartverzekering afsluiten maar wel gratis meeverzekerd worden met hun ouders. Dit kan makkelijk en snel online vanaf het moment dat het kind geboren is. Ongeboren kinderen zijn automatisch deels meeverzekerd vanaf 20 weken zwangerschap. Na hun 18e verjaardag krijgen kinderen een eigen uitvaartverzekering waar ook premie voor betaald moet worden. Dat kunnen de ouders blijven doen maar de uitvaartverzekering kan ook voor rekening van het kind komen.

Premie afhankelijk van leeftijd

De hoogte van de premie die u betaalt voor uw uitvaartverzekering is onder andere afhankelijk van uw leeftijd. Hoe jonger u bent, hoe lager de premie. Want de kans dat iemand overlijdt op 18-jarige leeftijd is natuurlijk lager dan de kans dat iemand overlijdt van 75. Daarom zal iemand van 18 vaak langer periode maar wel een lagere premie kunnen betalen.