Skip to main content
Wijziging

Wat kost een uitvaartverzekering?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Premie

Wat kost een uitvaartverzekering?

Vanaf het moment dat u een uitvaartverzekering afsluit betaalt u een maandelijkse premie. Die kan variëren van een paar euro’s tot tientallen euro’s. Hoe jonger u bent, hoe lager de premie zal zijn omdat de kans groot is dat u dan nog lange tijd premie kunt betalen. Als u een hoog bedrag of uitgebreide uitvaart wilt verzekeren gaat de premie ook omhoog. Verder kan ziekte zorgen voor een hogere premie vanwege het risico dat u eerder komt te overlijden.

Verzekerd bedrag

Als u een uitgebreide uitvaart wilt verzekeren betaalt u daar ook een hogere premie voor dan bij een eenvoudige uitvaart. De kosten voor uw uitvaart zijn onder andere afhankelijk van de locatie. Een begrafenis in Amsterdam is bijvoorbeeld duurder dan in Hoogezand. Deze kosten kunnen per gemeente sterk verschillen. Ook andere zaken zoals de locatie voor een afscheidsdienst of catering zijn in bepaalde regio’s duurder dan andere.

Kosten uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering worden ook eenmalig kosten gemaakt waarvoor u betaalt. Denk daarbij aan het controleren van uw gegevens, het opstellen van uw uitvaartverzekering en het opsturen van de polis. Verder maakt de uitvaartverzekeraar marketingkosten om de verzekering bij u onder de aandacht te brengen. Daarom worden er distributiekosten berekend naast uw maandelijkse premie. Als u een uitvaartverzekering afsluit met behulp van een adviseur betaalt u advieskosten.

Uitvaartverzekering te duur

Het kan gebeuren dat u na een tijdje merkt dat de uitvaartverzekering eigenlijk te duur is. Als u moeite krijgt met het betalen van de maandelijkse premie wilt u daar misschien mee stoppen. Dat kan altijd maar het heeft wel gevolgen voor de verzekering van uw uitvaart. Afhankelijk van de voorwaarden die gelden krijgt u mogelijk op basis van de periode dat u premie heeft betaald een geldbedrag uitgekeerd of wordt dat deel gereserveerd voor uw uitvaart in de toekomst. U kunt bij ons ook altijd kijken of u het verzekerde bedrag omlaag kunt doen. Neem hiervoor contact op met Lifetri of maak een afspraak met uw adviseur.

Stijgende prijzen

Net als boodschappen in de winkel wordt ook uw uitvaart door de jaren heen vaak duurder. Daardoor kan het zijn dat het bedrag dat u nu nodig zou hebben voor een uitvaart over 20 jaar niet meer voldoende is. Daarom controleert Lifetri elk jaar of uw uitvaart duurder is geworden. Als dat het geval is ontvangt u een voorstel voor een hoger verzekerd bedrag met een bijbehorende premie die ook iets hoger ligt. Zo blijft u goed verzekerd.