Skip to main content
Wijziging

Wat is een uitvaartwensenformulier?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Formulier

Uitvaartwensen vastleggen

Met een wensenformulier kunt u aangeven wat voor uitvaart u zou willen. Bijvoorbeeld of u begraven of gecremeerd wilt worden maar ook zaken zoals muziek. Dit helpt uw nabestaanden bij de invulling van uw afscheid.

Uitvaartwensen vastleggen

Nadenken over uw eigen uitvaart kan onprettig zijn. Toch is het belangrijk om u af te vragen of u bijvoorbeeld een voorkeur heeft voor begraven of cremeren. Dit legt u vast in een wensenformulier zodat uw nabestaanden weten wat u het liefst gewild zou hebben. Ook is het een manier om invloed te hebben op hoe nabestaanden u zullen gedenken. Zo kunt u aangeven welke muziek afgespeeld mag worden, wat voor kist u wilt en wat voor eten en drinken geserveerd wordt. Zorg wel dat uw nabestaanden het wensenformulier weten te vinden.

Kosten uitvaartwensen

Als u uitvaartwensen achterlaat voor uw nabestaanden is het wel zo prettig dat zij die ook waar kunnen maken. Bij muziek is dat geen probleem maar sommige zaken zoals een speciale kist of rouwauto kunnen behoorlijk wat geld kosten. Daarnaast is bijvoorbeeld een begrafenis vaak duurder dan een crematie. De kosten van uw uitvaartwensen kunt u makkelijk en snel berekenen. Zo weet u ook wat u financieel vraagt van uw nabestaanden.

Uitvaartwensen verzekeren

Als u er zeker van wilt zijn dat uw nabestaanden uw uitvaart kunnen regelen zoals u wilt, dan is een uitvaartverzekering een mogelijkheid. Na uw overlijden kunnen nabestaanden daarmee de uitvaart betalen. Bij Lifetri verzekert u een bedrag voor uw uitvaart waarvan de hoogte is gebaseerd op uw wensen. Deze wensen worden ook vermeld op de verzekering die u thuisgestuurd krijgt. Zo legt u uw wensen vast en regelt u dat die uitvaartwensen ook betaald kunnen worden na uw overlijden.

Wensen veranderen

U hoopt natuurlijk nog lang te leven op het moment dat u uw uitvaartwensen vastlegt. Het kan zijn dat uw wensen in de toekomst veranderen. Daarom zit u bij Lifetri ook niet vast aan de wensen op uw uitvaartverzekering. Uw nabestaanden kunnen het bedrag aan uw uitvaart besteden zoals het op dat moment gewenst is. Wel kunt u de uitvaartverzekering altijd wijzigen als u andere wensen wilt vastleggen. Mogelijk heeft dat namelijk ook invloed op de hoogte van het bedrag dat nodig is voor uw uitvaart. Zo kunt u zorgen dat uw uitvaartwensen nu en in de toekomst door nabestaanden waargemaakt kunnen worden.