Skip to main content
Wijziging

Wat is de dekking van mijn uitvaartverzekering?

Polis

Wat is mijn dekking?

U kunt de kosten van een uitvaart op meerdere manieren verzekeren. De dekking verschilt per uitvaartverzekering en kan bestaan uit diensten voor uw uitvaart of een verzekerd bedrag. Lifetri dekt de kosten tot maximaal uw verzekerde bedrag dat uw polis staat vermeld.

Natura uitvaartverzekering

Met een natura uitvaartverzekering dekt u uitsluitend de kosten van uw uitvaart. Volgens de wet kan deze verzekering namelijk nergens anders aan worden besteed. Een natura uitvaartverzekering kan bestaan uit een pakket met diensten of een verzekerd bedrag. Bij een verzekeraar die ook zelf de uitvaart kan verzorgen, zijn vaak alleen de kosten van dat specifieke pakket gedekt. Willen uw nabestaanden iets anders of een andere uitvaartverzorger kiezen? Dan kan het soms gebeuren dat zij daardoor een lager bedrag krijgen. Bij Lifetri verzekert u een bedrag op basis van uw uitvaartwensen. De hoogte van de dekking is ongeacht de keuze van nabestaanden altijd hetzelfde. U wordt dus nooit gekort op uw uitkering.

Dekking uitvaartkosten

Een natura uitvaartverzekering kan alleen aan uw uitvaart besteed worden. De kosten die onder de dekking vallen moeten dus te maken hebben met uw uitvaart. Vaak regelt u alles via de uitvaartverzorger die vervolgens de rekening naar de verzekeraar stuurt. De uitvaartverzorger kan namelijk rekening houden met het bedrag dat verzekerd is en zorgen dat er niet teveel kosten gemaakt worden. Als er na de uitvaart nog geld overblijft op de verzekering kunt u mogelijk zelf nog overige uitvaartkosten declareren bij de verzekeraar. Denk daarbij aan catering die de verzorger niet heeft geregeld of een grafsteen die na de uitvaart wordt uitgekozen en geplaatst.

Hoogte van dekking bepalen

Het bedrag dat u bij Lifetri verzekert voor uw uitvaart wordt gebaseerd op waar u woont en wat uw wensen zijn. Een begrafenis is vaak duurder dan een crematie en de kosten kunnen door het hele land duizenden euro’s verschillen. Daarom werkt Lifetri samen met ruim 300 uitvaartverzorgers door het hele land. Zij geven hun prijzen aan ons door zodat we kunnen berekenen wat een uitvaart bij u in de buurt kost. U kunt zelf aangeven wat voor uitvaart u wilt, zodat wij het bedrag zo nauwkeurig mogelijk kunnen berekenen. Zo sluit de dekking van uw uitvaartkosten zo goed mogelijk aan op uw persoonlijke situatie.