Skip to main content
Wijziging

Waarom betaal ik distributiekosten voor mijn uitvaartverzekering?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Kosten

Waarom betaal ik distributiekosten voor mijn uitvaartverzekering?

Distributiekosten zijn de wettelijk verplichte kosten die de verzekeraar maakt om uw uitvaartverzekering te realiseren. Denk daarbij aan reclamekosten en de kosten voor het opmaken van de uitvaartpolis. Deze kosten worden tegelijk met de maandelijkse premie betaald.

Verplichte distributiekosten

Verzekeraars zijn verplicht om distributiekosten door te berekenen aan klanten voor hun diensten. Dat is het gevolg van het provisieverbod dat door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) is ingesteld.

Gelijk met de premie

Om uw uitvaart te verzekeren betaalt u premie. Naast de premie moet u ook distributiekosten betalen. Per verzekerde vanaf 18 jaar betaalt u 137,- euro aan distributiekosten. De distributiekosten worden maandelijks tegelijk met uw premie tijdens de premiebetalingsduur van de verzekering afgeschreven.

Advieskosten uitvaartverzekering

Als u online een uitvaartverzekering afsluit bij Lifetri wordt u niet geadviseerd. Dit wordt ook wel execution only genoemd. Op dat moment worden er alleen distributiekosten verrekend met uw premie. Het is ook mogelijk om een adviseur bij u thuis langs te laten komen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Die geeft advies op basis van uw situatie en moet daarom ook advieskosten berekenen voor de afspraak. Dit is 22 euro. Ook als u besluit de uitvaartverzekering niet af te sluiten.