Skip to main content
Wijziging

Kan ik voor iemand anders een uitvaartverzekering afsluiten?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Kind of partner

Uitvaartverzekering afsluiten voor ander persoon

U kunt zowel voor uzelf als voor anderen een uitvaartverzekering afsluiten. Als jullie dezelfde uitvaartwensen hebben kunt u dit in één keer doen. Verschillen jullie wensen? Dan kunt u voor iedereen afzonderlijk een uitvaartverzekering aanvragen.

Verzekeringnemer uitvaartverzekering

Als aanvrager van een uitvaartverzekering bent u de verzekeringnemer. De personen waarvoor u een verzekering afsluit zijn de verzekerden. Dat kunnen uzelf en/of anderen zijn. Elke verzekerde ontvangt een eigen uitvaartverzekering en is dus persoonlijk verzekerd. Ook als u alle verzekeringen in één keer aanvraagt. Op het moment dat één van de verzekerden overlijdt zijn de uitvaartkosten van hem of haar gedekt. De rest van de verzekerden blijft dan gewoon verzekerd voor hun eigen uitvaart.

Gegevens verzekerden

Als u voor iemand anders een uitvaartverzekering afsluit is het belangrijk dat u de juiste gegevens invult. Denk daarbij aan geboortedatum, lengte en gewicht. Ook moet u op de hoogte zijn van eventuele medische klachten. Aan de hand van die gegevens wordt de premie per persoon bepaald. Als aanvrager hoeft u alleen uw eigen adresgegevens door te geven. U ontvangt thuis voor iedereen een persoonlijk polisblad voor de uitvaartverzekering.

Meerdere verzekeringen betalen

Als u voor meerdere mensen tegelijk een uitvaartverzekering aanvraagt wordt er een totale premie berekend. De verzekeringnemer geeft het rekeningnummer door waar die maandelijkse premie van afgeschreven moet worden. Dat kan het rekeningnummer van de aanvrager zijn maar ook die van iemand anders. In de toekomst kunt u dit rekeningnummer altijd wijzigen of verzekerden zelf hun premie laten betalen.

Kinderen gratis meeverzekerd

Tot hun 18e zijn kinderen gratis meeverzekerd. Als verzekeringnemer moet u dan wel minimaal één betaalde uitvaartverzekering afsluiten of een bestaande verzekering hebben bij Lifetri. Kinderen zijn dan automatisch voor hetzelfde bedrag verzekerd. Na hun 18e verjaardag gaat u als verzekeringnemer ook premie voor de kinderen betalen. In de voorwaarden staat wanneer wij dit doen. U kunt tegen die tijd altijd regelen dat kinderen zelf hun premie gaan betalen.

Samen uitvaart verzekeren

Sluit u binnen één aanvraag een uitvaartverzekering af voor meerdere personen? Dan bent u per persoon voor hetzelfde bedrag verzekerd. Dit bedrag is gebaseerd op kosten van een begrafenis of crematie binnen uw regio maar kan per uitvaart besteed worden zoals op dat moment gewenst is. Zolang de kosten die gemaakt worden maar te maken hebben met de uitvaart.

Ik koos voor Lifetri op advies van collega's, kennissen en het zag er persoonlijk uit.

- Jacoba van den Berg

Bekijk alle reviews