Skip to main content
Boerderij

Kan mijn uitvaartverzekering overgeschreven worden op naam van iemand anders?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Overdraagbaar

Kan mijn uitvaartverzekering overgeschreven worden op naam van iemand anders?

Een uitvaartverzekering van Lifetri is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. U weet namelijk zeker dat de verzekering ooit van pas komt. Als u zelf niet meer verzekerd wilt zijn voor uw uitvaart kunt u die mogelijk afkopen of premievrij maken.

Persoonlijke uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering vult u persoonlijke gegevens in zoals uw geboortedatum. Op basis daarvan wordt berekend welke premie u gaat betalen voor uw verzekering. Ook geeft u eigen voorkeuren aan voor de uitvaart die persoonlijk bij u past. Een uitvaartverzekering is dus heel persoonlijk en daardoor niet overdraagbaar.

Uitvaartverzekering opzeggen

Als u niet meer verzekerd wilt of kunt zijn voor uw uitvaart kunt u de uitvaartverzekering opzeggen. Mogelijk kunt u de uitvaartverzekering afkopen. Dan krijgt u een bedrag uitgekeerd op basis van de premie die u in totaal heeft betaald aan Lifetri. Het rendement is wel lager dan wanneer u de uitvaartverzekering aanhoudt en er zijn ook kosten verbonden aan het afkopen. Een andere mogelijkheid is de uitvaartverzekering premievrij maken. Op basis van de premie die u al betaald heeft verzekert Lifetri dan een bedrag voor uw uitvaart. U blijft dan voor een lager bedrag verzekerd zonder nog premie te betalen.

Betalingsproblemen

Wilt u de uitvaartverzekering opzeggen omdat u de premie niet meer kunt betalen? Neem dan contact op met Lifetri en voorkom een betalingsachterstand. Als u stopt met premie betalen zonder ons op de hoogte te brengen kunnen we uw uitvaartverzekering namelijk stopzetten. Op dat moment bent u niet meer verzekerd en heeft u voor niets premie betaald. Mocht uw uitvaartverzekering onverhoopt toch stopgezet worden, dan krijgt u daar bericht over. Binnen twee jaar kunt u de uitvaartverzekering dan mogelijk herstellen door de achterstallige premie te betalen.