Skip to main content
Strand

Waarom wordt mijn uitvaartverzekering (automatisch) verhoogd?

Indexatie

Uitvaartverzekering jaarlijks verhogen

Net als prijzen in de supermarkt worden uitvaartkosten ook vaak hoger. Veel verzekeraars verhogen daarom de uitvaartverzekering automatisch en de premie die u daarvoor betaalt. Zo blijft u voldoende verzekerd voor uw uitvaart. Lifetri doet u alleen een voorstel om uw uitvaartverzekering te verhogen, als de uitvaartkosten ook echt hoger zijn geworden.

Uitvaartkosten bij afsluiten

Als u een uitvaartverzekering afsluit wordt er berekend wat uw uitvaart op dat moment zou kosten. U hoopt natuurlijk nog lang te leven en de verzekering pas later nodig te hebben. Door de jaren heen wordt diezelfde uitvaart vaak duurder en dus is het belangrijk om ook uw uitvaartverzekering op peil te houden. Zo kunnen uw nabestaanden op het moment dat u komt te overlijden uw uitvaart betalen. Daarom wordt de waarde van uw uitvaartverzekering en de bijbehorende premie soms automatisch verhoogd.

Uitvaartverzekering automatisch hoger

Of uw uitvaartverzekering automatisch wordt verhoogd is afhankelijk van uw uitvaartverzekeraar. Als u een uitvaartpakket verzekerd bij de verzekeraar die later ook de uitvaart zal verzorgen is er waarschijnlijk sprake van een standaard indicatie. Dat is een vast percentage waarmee uw premie jaarlijks wordt verhoogd zodat u voor hetzelfde pakket verzekerd blijft. Dit gebeurt automatisch en daar geeft u bij het afsluiten van de verzekering toestemming voor.

Voorstel nieuwe uitvaartverzekering

Lifetri verzekert geen uitvaartpakket maar een bedrag waarmee nabestaanden uw uitvaart kunnen betalen. Dit bedrag is gebaseerd op uitvaartkosten bij u in de buurt. Elk jaar controleren we of de kosten zijn toegenomen en of uw uitvaart duurder is geworden. Als dat zo is doen we u een voorstel voor een verhoging van uw uitvaartverzekering en de premie die u dan zou gaan betalen. U kunt zelf aangeven of u hiermee akkoord wilt gaan of voor het oorspronkelijk verzekerde bedrag verzekerd wilt blijven.

Voorstel afwijzen

Als u de uitvaartverzekering niet wilt verhogen bent u wellicht niet meer volledig verzekerd voor uw uitvaart. Nabestaanden kunnen uw uitvaart nog steeds betalen maar minder uitgebreid dan hoe u dat had aangegeven bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. Hoe langer het verzekerde bedrag is, hoe meer nabestaanden mogelijk tekort komen als uw uitvaart plaatsvindt. Als u aangeeft de verzekering niet te willen verhogen krijgt u in de toekomst ook geen nieuw voorstel meer als de uitvaartkosten duurder zijn geworden. Wel kunt u altijd aangeven dat u een nieuw voorstel wilt ontvangen om weer voldoende verzekerd te zijn.