Skip to main content
Wijziging

Kan ik, zonder testament, iemand aanwijzen die mijn uitvaart regelt?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Wie regelt uitvaart?

Uitvaart coördinator aanwijzen

Als u uw uitvaart door een specifiek persoon binnen of buiten uw familie wilt laten regelen kunt u dat ook aangeven in een wensenformulier. Hierin geeft u aan wat voor uitvaart u wilt, maar eventueel ook wie dat moet regelen.

Wensenformulier

Een wensenformulier is een document waarin u uw uitvaartwensen vastlegt. Het kan uw nabestaanden inzicht geven in hoe u de uitvaart geregeld wilt hebben. Het is in ieder geval belangrijk dat degene die uw uitvaart moet regelen op de hoogte is van het formulier. Ook als u de inhoud van het formulier liever nog even voor uzelf houdt. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden niet van het bestaan van het wensenformulier af weten en ze uw wensen niet kunnen naleven. Wees u er wel bewust van dat een wensenformulier niet rechtsgeldig is. Uw nabestaanden kunnen er van afwijken als zij dat willen.

Uitvaartwensen vastleggen

Bij Lifetri kunt u makkelijk en snel een wensenformulier op laten sturen per e-mail. Het is belangrijk dat u het formulier opslaat voordat u het invult, anders raakt u de gegevens mogelijk weer kwijt. In het formulier kunt u allerlei voorkeuren aangeven zoals de keuze tussen begraven en cremeren of de uitvaartmuziek. Als u ergens geen specifieke voorkeur voor heeft kunt u het gewoon leeg laten. Het kan ook zijn dat bepaalde wensen niet standaard in het formulier staan weergeven. Die kunt u bij ‘aanvullende wensen’ vastleggen. Zoals de persoon die uw uitvaart moet regelen bijvoorbeeld.

Verzekeren van uitvaart

Een andere manier om wensen vast leggen is het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bij Lifetri geeft u uw uitvaartwensen aan zodat we uit kunnen rekenen wat uw uitvaart zou kosten. Dit doen we aan de hand van prijzen bij ruim 300 uitvaartverzorgers door het hele land. Zo kunnen we precies berekenen wat uw uitvaartwensen bij u in de buurt kosten en dat exacte bedrag verzekeren. U ontvangt de uitvaartverzekering met uw wensen thuis, zodat deze ook voor uw nabestaanden duidelijk zijn. Bovendien zorgt u er met een uitvaartverzekering voor dat nabestaanden of de persoon die uw uitvaart moet regelen ook de financiële middelen hebben om uw uitvaartwensen waar te maken.

Nabestaanden helpen

Door uw uitvaartwensen vast te leggen en een persoon aan te wijzen die uw uitvaart moet regelen helpt u uw nabestaanden. Zo krijgen ze namelijk duidelijkheid over wat u gewild zou hebben en ontstaat er minder snel discussie over hoe u uitvaart eruit moet komen te zien. Bovendien kunnen bepaalde keuzes erg lastig zijn in een emotioneel zware periode na een overlijden. Als u zelf alvast keuzes maakt kunnen ze die met een gerust hart naleven. Daarnaast maken uw persoonlijke keuzes zoals die voor uitvaartmuziek het afscheid extra persoonlijk.

Meer informatie nodig? Kijk eens naar andere veelgestelde vragen of neem contact op met Lifetri.