Skip to main content
Wijziging

Hoe kan ik een offerte voor een uitvaartverzekering aanvragen?

Offerte

Hoe kan ik een offerte voor een uitvaartverzekering aanvragen?

U berekent online makkelijk en snel uw premie door uw postcode en geboortedatum in te vullen. Ook kan adviseur bij u thuis een offerte op komen stellen. In beide gevallen geeft u altijd zelf aan of u akkoord gaat met de offerte. Het is niet mogelijk om een offerte voor een uitvaart-verzekering thuisgestuurd te krijgen.

Met het berekenen van de premie kunt u gemakkelijk uw eigen uitvaartverzekering samenstellen én ziet u gelijk wat uw wensen kosten. Eigenlijk is een premieberekening dus bijna hetzelfde als een offerte. Wilt u liever in een persoonlijk gesprek uw uitvaartwensen bespreken en uw verzekering samenstellen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.

Online offerte

In plaats van een papieren offerte krijgt u online met één muisklik te zien welk bedrag u kunt verzekeren voor uw uitvaart en welke premie u daarvoor gaat betalen. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door wat u minimaal nodig hebt voor een begrafenis of crematie in uw regio.

U kunt het bedrag aanpassen door aanvullende wensen door te geven zoals een andere begraafplaats of kist. De premie die u daarvoor be-taalt wordt berekend op basis van uw leeftijd. Hoe jonger u bent hoe lager de premie vaak is.

Offerte door adviseur

Ontvangt u liever een offerte op papier? Dan kunt een afspraak maken met een adviseur uit uw regio. In een persoonlijk gesprek neemt die uw uitvaartwensen door, laat zien wat uw uitvaart gaat kosten en wel-ke premie u daarvoor betaalt. Hier kunt u rustig over nadenken voordat u de uitvaartverzekering afsluit.

Bedenktijd

Bij Lifetri krijgt u altijd 30 dagen bedenktijd nadat u een uitvaartver-zekering heeft afgesloten. U ontvangt het polisblad thuis en kunt die eerst rustig doornemen. Mocht u de verzekering dan toch niet willen, dan kunt u dat binnen 30 dagen doorgeven aan Lifetri en wordt de uitvaartverzekering kosteloos geannuleerd. Zo kunt u altijd nog terug-komen op uw beslissing.

Lokale prijzen

De offerte van Lifetri wordt opgesteld op basis van lokale prijzen. Kosten van een uitvaart kunnen door het hele land namelijk duizenden euro’s verschillen. Zo is een graf in bijvoorbeeld Amsterdam duurder dan in Hoogezand. Door onze samenwerking met ruim 300 uitvaartver-zorgers berekenen wij zo nauwkeurig mogelijk wat uw begrafenis of crematie zal gaan kosten. Zo past de offerte voor uw uitvaartverzeke-ring precies bij uw situatie.

Prijzen veranderen

De offerte die u nu aanvraagt voor uw uitvaartverzekering sluit over een aantal jaren misschien niet meer aan op uw situatie. Over het al-gemeen stijgen prijzen en dat geldt ook voor de kosten van uw begra-fenis of crematie. Daarom controleert Lifetri elk jaar of uw uitvaart duurder is geworden. Zijn uw wensen duurder geworden? Dan passen wij uw verzekerd bedrag en premie aan. Zijn de prijzen erg veel geste-gen? Dan sturen wij u een brief en kunt zelf aangeven of u daarmee akkoord gaat of niet. Zo bent u nu en in de toekomst goed verzekerd voor uw uitvaart.