Skip to main content
Wijziging

Zijn kinderen automatisch meeverzekerd?

Nabestaanden niet voor kosten opdraaien.

- Jan Schrik, Coevorden

bekijk alle reviews

Zwanger, baby & kind

Zijn kinderen automatisch meeverzekerd?

Kinderen zijn niet automatisch meeverzekerd op een uitvaartverzekering. Ouders moeten hun kinderen eerst zelf aanmelden. Dat kan bij het afsluiten, maar ook later. Kinderen zijn tot hun 18e gratis meeverzekerd. Ongeboren kinderen zijn soms wel automatisch meeverzekerd.

Kinderen aanmelden

Uw kind is niet automatisch meeverzekerd voor een uitvaart. U kunt deze wel aanmelden bij uw op uw uitvaartverzekering. Dit kunt u doen als u uw uitvaartverzekering afsluit en al kinderen heeft. Heeft u al een uitvaartverzekering en krijgt u een kind? Dan kunt u deze aanmelden. Dit doet u door de gegevens online door te geven. Als u dit binnen 3 maanden na de geboorte doet hoeft u geen gezondheidsvragen in te vullen. Na die periode worden er drie extra vragen over de gezondheid van uw kind gesteld. Het kan zijn dat er op basis daarvan aanvullende gezondheidsvragen beantwoord moeten worden voordat uw kind verzekerd is of wordt geweigerd.

Ongeboren kind meeverzekerd

Tijdens uw zwangerschap is uw kind na 20 weken wél automatisch meeverzekerd. Voorwaarde is dat u minstens een halfjaar verzekerd bent en in die periode niet zelf komt te overlijden. Mocht de zwangerschap na die periode onverhoopt onderbroken worden, dan zijn de kosten van een uitvaart voor uw overleden kind deels gedekt. In dat geval heeft u recht op 20% van het bedrag waar u zelf voor verzekerd bent met een maximum tot 1200,- euro. Na een zwangerschap van minstens 24 weken bent u volgens de wet verplicht om een uitvaart te regelen voor uw overleden kind. Lees alle details in de polisvoorwaarden.

Uitvaartverzekering kinderen

Zodra uw kind is aangemeld op uw uitvaartverzekering zijn ze onder dezelfde voorwaarden meeverzekerd als u. Dat betekent dat ze bij een overlijden voor hetzelfde bedrag verzekerd zijn als dat op uw uitvaartverzekering staat vermeld. Tot hun 18e betaalt u geen premie voor de verzekering van uw kind. Na die periode krijgen ze een eigen verzekering waar ook een premie voor betaald moet worden.

Controleren uitvaartverzekering

Als u de uitvaartverzekering erbij moet pakken om uw kind aan te melden is het goed om deze te controleren. Er staat namelijk een bedrag op vermeld waarvoor uw uitvaart verzekerd is. Dit bedrag is gebaseerd op waar u woont en wat uw wensen zijn. Het kan zijn dat die informatie niet meer klopt omdat u bijvoorbeeld verhuisd bent waardoor het bedrag mogelijk niet meer voldoende is voor uw uitvaart. Ook stijgen uitvaartkosten net als prijzen in de supermarkt waardoor uw uitvaart inmiddels duurder kan zijn. Bereken daarom uw uitvaartkosten en neemt eventueel contact op als u weer volledig verzekerd wilt zijn.

Kinderen

Relevante vragen

We kozen voor Lifetri omdat bij een eerder sterfgeval alles heel mooi en goed verzorgd is.

- Denis Masari

Bekijk alle reviews