Skip to main content
Wijziging

Kan ik mijn kinderen ook meeverzekeren?

Uitvaartverzekering

Kind gratis meeverzekeren voor uitvaart?

Uw kinderen kunt u tot hun 18e verjaardag gratis meeverzekeren op uw uitvaartverzekering. Vanaf die leeftijd krijgen ze een eigen verzekering waar premie voor betaald moet worden. In de voorwaarden leest u hier meer over. Om u kind te verzekeren hoeft u alleen online de gegevens in te vullen.

Kind aanmelden na geboorte

Het is verstandig om uw kind zo snel mogelijk na de geboorte aan te melden op uw uitvaartverzekering. U moet uw kind vaak toch bij meer-der instanties aanmelden. Omdat u waarschijnlijk liever niet teveel aan uw uitvaart denkt is de kans groot dat u het later vergeet. Als uw kind jonger is dan drie maanden hoeft u bovendien geen gezondheidsvragen in te vullen. Is uw kind inmiddels ouder? Dan krijgt u drie extra vragen over de gezondheid van uw kind. Het kan zijn dat u op basis daar-van aanvullende gezondheidsvragen moeten invullen voordat uw kind aangemeld kan worden. Die ontvangt u dan direct per e-mail.

Uitvaartverzekering kinderen

Kinderen die u nu aanmeldt, zijn meeverzekerd op uw uitvaartverzekering zijn onder dezelfde voorwaarden verzekerd als uzelf. Het is daarom goed om uw verzekering nog even goed door te nemen voordat u uw kinderen aanmeldt. U moet de gegevens er op dat moment toch al bij pakken om het polisnummer te achterhalen. Het kan zijn dat uw wensen veranderd zijn of dat u bijvoorbeeld verhuisd bent. In dat geval kunnen de kosten voor uw uitvaart inmiddels hoger of lager zijn dan het bedrag waarvoor u verzekerd bent. U kunt dit controleren door online uw uitvaartkosten te berekenen of een afspraak te maken met een adviseur.

Ongeboren kind meeverzekeren

Het is niet mogelijk om tijdens uw zwangerschap het ongeboren kind mee te verzekeren. Daarvoor heeft u namelijk een naam en geboorte-datum nodig. Toch dekt Lifetri een deel van de kosten als uw ongeboren kind na 20 weken zwangerschap komt te overlijden. Voorwaarde is dat u dan minstens 6 maanden bij ons verzekerd bent. U heeft dan recht op 20 procent van het bedrag waarvoor u verzekerd bent met een maximum van 1200,- euro. Als uw minder dan 24 weken zwanger bent geweest is een uitvaart volgens de wet niet verplicht. In dat geval mag het ziekenhuis uw kind cremeren wat onder uw zorgkosten valt.

Meer informatie nodig? Kijk eens naar andere veelgestelde vragen of neem contact op met Lifetri.