Skip to main content
Wijziging

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Uitvaartpolis

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een uitvaart zodra iemand komt te overlijden. Daarvoor wordt tijdens het leven vaak maandelijks een premie betaald. Betaling van de uitvaart wordt vaak onderling tussen de uitvaartverzorger en verzekeraar geregeld.

Afsluiten van uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wordt de hoogte van de verzekering bepaald. Zodra er premie is afgeschreven en u dit blijft doen bent u verzekerd voor een uitvaart. Iedereen komt vroeg of laat te overlijden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een autoverzekering weet u dus zeker dat de uitvaartverzekering ooit van pas komt. Zolang u premie betaalt, heeft u ongeacht het moment dat u komt te overlijden recht op de volledige verzekering. U betaalt premie totdat u overlijdt of tot uw 85e. Via onze adviseur kunt u ook voor een kortere termijn kiezen. De maandelijkse premie wordt dan wel hoger.

Uitvaartverzekering bij overlijden

Een uitvaartverzekering wordt uitgekeerd na een overlijden. Hoeveel er is verzekerd verschilt per verzekering. Lifetri is een naturaverzekeraar wat betekent dat het bedrag niet aan nabestaanden wordt uitgekeerd. Alleen rekeningen van de uitvaart worden betaald met de uitvaartverzekering. Een uitvaartverzorger vraagt normaal gesproken aan nabestaanden of er een verzekering is. Zo kan deze rekening houden met uitvaartwensen en het budget voor de begrafenis of crematie.

Soorten uitvaartverzekeringen

De naturaverzekering van Lifetri bestaat uit een bedrag waarmee de uitvaart betaald kan worden. Dit bedrag is gebaseerd op kosten in uw regio en uw uitvaartwensen. Er bestaan ook naturaverzekeringen met een uitvaartpakket bij de uitvaartverzekeraar zelf. Nabestaanden kunnen uiteindelijk wel kiezen voor een andere uitvaartverzorger maar dan hebben ze vaak geen recht op dat volledige pakket. In tegenstelling tot een naturaverzekering kan met een kapitaalverzekering wel direct geld aan nabestaanden worden uitgekeerd. Zij krijgen dan zelf de beschikking over het verzekerde bedrag waarmee ze een uitvaart kunnen betalen.

Volledig verzekerd blijven

Het is verstandig om uw uitvaart te verzekeren zodat uw nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan. Toch hoopt u de uitvaartverzekering natuurlijk pas op late leeftijd nodig te hebben. Omdat uitvaartkosten net als prijzen in de supermarkt vaak stijgen, is de kans groot dat uw uitvaart duurder wordt. Lifetri houdt de kosten daarom elk jaar in de gaten en stuurt u een nieuw voorstel als uw uitvaart duurder is geworden. Andere uitvaartverzekeraars verhogen uw uitvaartverzekering vaak jaarlijks automatisch met een standaard percentage.