Skip to main content
Wijziging

Hoe sluit ik een uitvaartverzekering af?

Afsluiten

Hoe sluit ik een uitvaartverzekering af?

U kunt een uitvaartverzekering afsluiten via de website van Lifetri of na een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. U weet dan precies welke premie u maandelijks betaalt om verzekerd te zijn voor een uitvaart. Na het afsluiten ontvangt u het polisblad thuisgestuurd.

Hulp bij uitvaartverzekering afsluiten

Heeft u liever wat hulp bij het afsluiten van een uitvaartverzekering? Dan kan er een adviseur bij u langskomen om uw wensen te bespreken. In een persoonlijk gesprek laat de adviseur zien wat uw uitvaart kost en welke premie u daarvoor betaalt. Op de pagina Maak een Afspraak leest u meer over het adviesgesprek en kunt u ook gelijk een afspraak maken.

Premie berekenen

Voor het online afsluiten van een uitvaartverzekering berekent u de maandelijkse premie die u gaat betalen. De hoogte van de premie hangt af van uw leeftijd en woonplaats. Daarna kunt u kiezen tussen begraven of cremeren en eventueel extra wensen toevoegen. Zo ziet u wat uw uitvaart kost en welke premie u betaalt om verzekerd te zijn.

Meerdere personen verzekeren

Het is ook mogelijk om voor meerdere personen tegelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Voor het berekenen van de premie voegt u dan personen toe zoals uw partner en/of kinderen. U krijgt de totale premie voor alle verzekerde personen te zien. Na het invullen van alle gegevens geeft u aan wie de totale premie gaat betalen. Betaalt u liever alleen uw eigen premie of hebben de verzekerden verschillende wensen? Dan kunt u beter per persoon een uitvaartverzekering afsluiten.

Bedrag voor uw uitvaart

Bij Lifetri sluit u een uitvaartverzekering af op basis van wat uw uitvaart gaat kosten. Om dat bedrag te berekenen houden wij rekening met uw woonplaats. Uitvaartkosten verschillen namelijk per regio en door onze samenwerking met ruim 300 uitvaartverzorgers weten wij erg nauwkeurig wat een begrafenis of crematie bij u in de buurt kost. U kunt zelf extra wensen aangeven om tot het totaal verzekerde bedrag voor uw uitvaart te komen.

Bedenktijd na afsluiten uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke keuze. U betaalt namelijk maandelijks tot op late leeftijd premie om verzekerd te zijn voor uw uitvaart. U krijgt na het afsluiten van de uitvaartverzekering altijd nog 30 dagen bedenktijd waarin u de aanvraag kosteloos kunt annuleren.

Na het aanvragen

Bij het afsluiten stellen wij vragen over uw gezondheid. Het kan gebeuren dat wij u dan tegen een hogere premie verzekeren of soms niet kunnen verzekeren. Heeft u een goede gezondheid? Dan bent u direct verzekerd na het afsluiten. Meer informatie nodig? Kijk eens naar andere veelgestelde vragen of neem contact op met Lifetri.