Skip to main content
Veluwe

Kan ik in een andere gemeente begraven worden?

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen
Graf in andere plaats

Kan ik ook in een andere gemeente begraven worden?

U kunt met een uitvaartverzekering van Lifetri altijd zelf kiezen waar u begraven wilt worden. Het bedrag waarvoor u verzekerd bent is gebaseerd op prijzen in uw regio, maar kan ook in een andere regio gebruikt worden. Controleer wel of het bedrag dan hoog genoeg is.

Lokale prijzen

Als u de premie berekent voor een uitvaartverzekering van Lifetri vult u eerst uw postcode in. Zo kunnen we namelijk zien waar de begrafenis plaats moet vinden. Met ruim 300 uitvaartverzorgers door het hele land is er altijd één bij u in de buurt die ons de uitvaartkosten doorgeeft. Op die manier kunnen we precies het bedrag verzekeren dat nodig is voor een begrafenis bij u in de buurt. Vervolgens controleren we elk jaar of uw begrafenis duurder is geworden en houden we u daarvan op de hoogte.

Andere postcode

Mocht u nu al weten dat u in een andere gemeente begraven zou willen worden, dan kunt u ook een andere postcode invullen voorafgaand aan de premieberekening. Dan zoeken we namelijk de begrafeniskosten op bij een uitvaartverzorger in die regio. Bij aanvullende wensen kunt u de begraafplaats in de gemeente naar uw keuze aangeven. Zo verzekert u zo nauwkeurig mogelijk het bedrag dat nodig is voor uw begrafenis. Deze gegevens komen uiteindelijk ook op uw polisblad te staan die u thuis gestuurd krijgt. Het is wel belangrijk dat u bij contactgegevens uw huidige woonadres invult.

Huidige woonplaats

Het kan zijn dat u nu tijdelijk ergens woont en niet verwacht in dezelfde regio te blijven wonen. Dan is het verstandig om toch op basis van uw huidige postcode een uitvaartverzekering af te sluiten. Het bedrag dat u dan verzekert is voldoende voor een uitvaart in uw huidige regio, maar mogelijk niet voor de woonplaats waar u later komt te wonen. Uw nabestaanden kunnen dan het volledige verzekerde bedrag gebruiken voor uw uitvaart maar moeten misschien zelf bijbetalen. Dit kunt u voorkomen door contact op te nemen met Lifetri als u verhuist en te berekenen wat een begrafenis in uw nieuwe regio zou kosten.

Meer informatie nodig? Kijk eens naar andere veelgestelde vragen of neem contact op met Lifetri.