Skip to main content
Wijziging

Is een uitvaartverzekering overbodig als ik ergens anders verzekerd ben?

Overbodig

Is een uitvaartverzekering overbodig als ik ergens anders verzekerd ben?

Het kan zijn dat u niet volledig bent verzekerd voor uw uitvaart. Dan kunt u met een aanvullende verzekering zorgen dat het deel dat u tekort komt wordt aangevuld. Controleer daarom waar u voor verzekerd bent en bereken wat uw uitvaart kost. Bij Lifetri kunt u makkelijk het bedrag bijverzekeren dat nodig is.

Uitvaartverzekering controleren

Als u een uitvaartverzekering afsluit ontvangt u een polisblad thuis. Daarop staat aangegeven voor welk bedrag of voor wat voor uitvaart u verzekerd bent. Gaat het om een volledige uitvaart? Dan bent u bij andere verzekeraars vaak verplicht om de begrafenis of crematie door de verzekeraar uit te laten voeren. Wilt u dat liever niet? Dan bent u verzekerd voor een bedrag dat mogelijk niet hoog genoeg is voor een volledige uitvaart bij een uitvaartverzorger naar keuze. Het is verstandig om de verzekeraar te vragen welk bedrag dit zou zijn. Staat er sowieso een bedrag op uw uitvaartverzekering? Bereken dan wat uw uitvaart zou kosten om te zien of u volledig verzekerd bent voor een uitvaart. Ook bent u bij altijd vrij om een andere uitvaartverzorger te kiezen. Wij keren altijd uit tot aan het verzekerd bedrag.

Uitvaart volledig verzekeren

Een uitvaartverzekering kan niet overgenomen worden door een andere uitvaartverzekeraar. Als u ergens anders verzekerd bent en die ver-zekering niet kunt of wilt verhogen kunt u ergens anders een aanvullende uitvaartverzekering afsluiten om volledig verzekerd te zijn. Het is financieel meestal geen verstandige keuze om uw huidige verzekering op te zeggen. Mogelijk krijgt u dan namelijk niets of weinig uitgekeerd terwijl u al wel premie heeft betaald. Bij Lifetri is het daarom mogelijk om een bedrag bij te verzekeren waardoor u weer volledig verzekerd bent.

Aanvullende verzekering afsluiten

Zodra u weet voor welk bedrag u verzekerd bent kunt u bij Lifetri controleren of dit voldoende is. Als u de premie berekent krijgt u te zien wat een uitvaart bij u in de buurt kost en kunt u extra wensen invullen zoals een luxe kist of uitgebreide catering. Bij ‘aanvullende informatie’ kunt u vervolgens een andere verzekering toevoegen. Daarbij geeft u ook aan of uw verzekering jaarlijks geïndexeerd wordt wat betekent dat uw uitvaartverzekering en de premie die u daarvoor betaalt stijgen. Dat is vaak het geval omdat uitvaartkosten net als prijzen in de supermarkt stijgen. Daarna berekent Lifetri welk bedrag u bij kunt verzekeren om volledig verzekerd te zijn en welke premie u daarvoor betaalt.