Skip to main content

Week 49 - Winkeldag

DOODGEWOON: WEEK 49

'Tot ziens'

Westerse overconsumptie? Als wij een klant hebben dan komt ie altijd maar voor die ene keer.

Een uitvaart kan maar één keer plaatsvinden, dus je kunt niet opnieuw afscheid nemen als er iets verkeerd gaat. Het is echter wel gebruikelijk dat families terugkomen bij een uitvaartverzorger wanneer ze daar goede ervaringen mee hebben. Zijn aanwezigheid bij een eerdere uitvaart kan weer van pas komen als er sprake is van een familiegraf. Meer dan twee leden van één familie worden begraven in één graf. Er is sprake van een dubbelgraf als twee echtgenoten bij elkaar in één graf komen te liggen. 

In één familiegraf kunnen zo'n drie mensen begraven worden. Gaat het om meer personen dan moeten er graven naast gegraven worden want één graf heeft een maximale diepte. Een andere plek waar de uitvaartverzorger de familie weer kan treffen is de grafkelder. Dat zijn bijna altijd familiegraven met de grafkelder van Oranje-Nassau in de Nieuwe Kerk in Delft als bekendste voorbeeld in Nederland. Zo kan ook de uitvaartverzorger dus een bekend gezicht worden.

De strips van Doodgewoon zijn bedoeld om het onderwerp dood en uitvaart op een luchtige manier bespreekbaar te maken. De dood hoort namelijk gewoon bij het leven. Kijk daarom eens naar onze uitvaartverzekering.

Gerelateerd

Ook interessant...

Afscheidblog

Een afscheid is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Helaas verloopt niet ieder afscheid even goed.

Naar het overzicht
Meer informatie

Afscheid met kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie