Skip to main content

Week 17 - Koningsdag

DOODGEWOON: WEEK 17

'Multifunctionele begraafplaats'

week 17

Een begraafplaats is de laatste rustplaats van overledenen in een (urnen)graf. Toch biedt de plek ook regelmatig ruimte voor andere gelegenheden. Zo trouwde een stel kortgeleden in Amersfoort bij het graf van de vader van de bruidegom. Zo was zijn vader er toch ook nog een beetje bij. 

Toch worden dit soort initiatieven niet altijd gewaardeerd. Zo werd er in Alkmaar een dansvoorstelling op de algemene begraafplaats georganiseerd. Dit leidde tot een kort geding tussen een boze weduwnaar en de gemeente. Uiteindelijk ging de voorstelling gewoon door.

Als het gaat om belangrijke dagen in het jaar waarop de begraafplaats een rol speelt kennen we natuurlijk de Dodenherdenking en Allerzielen. Zoals het mensen hele jaar door hun dierbare komen herdenken gebeurt dat op deze dagen massaal. Zo wordt de laatste rustplaats een paar keer per jaar drukbezocht. 

De strips van Doodgewoon zijn bedoeld om het onderwerp dood en uitvaart op een luchtige manier bespreekbaar te maken. De dood hoort namelijk gewoon bij het leven. Kijk daarom eens naar uitvaartverzekering.

Gerelateerd

Ook interessant...

Afscheidblog

Een afscheid is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Helaas verloopt niet ieder afscheid even goed.

Naar het overzicht
Meer informatie

Afscheid met kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie