Skip to main content

Week 7 - Valentijnskaart

DOODGEWOON: WEEK 07

'Lang leve de liefde'

En heb je ook een kaart? Ja, met oprechte deelneming.

Eén dag in het jaar besteden we massaal aandacht aan de liefde. Op Valentijnsdag doen we iets extra's voor onze partner of durven we eindelijk uit te komen voor een stiekeme verliefdheid. Al deze relaties hebben hun eigen verhaal. Soms met een einde, maar ook vaak zonder. Jaarlijks nemen namelijk 55 duizend mensen afscheid van hun partner na een overlijden. De relatie stopt op dat moment en toch blijft de liefde bestaan.

Het verlies van een geliefde verwerk je niet zomaar. De liefde zorgt er namelijk voor dat het verlangen naar diegene blijft bestaan. Dat maakt het rouwen geestelijk maar ook lichamelijk erg zwaar. Zo blijven Nederlanders gemiddeld 170 dagen thuis van het werk om het verlies een plek te geven. In die periode leren ze leven met het verlies en proberen ze hun leven zelfstandig in te vullen. Mogelijk met een nieuwe liefde in de toekomst, al blijft de verloren liefde voor eeuwig bestaan. 

De strips van Doodgewoon zijn bedoeld om het onderwerp dood en begrafenis wensen op een luchtige manier bespreekbaar te maken. De dood hoort namelijk gewoon bij het leven. Kijk daarom eens naar onze uitvaartverzekering.

Gerelateerd

Ook interessant...

Afscheidblog

Een afscheid is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Helaas verloopt niet ieder afscheid even goed.

Naar het overzicht
Meer informatie

Afscheid met kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie