Skip to main content

Week 41 - Social media

DOODGEWOON: WEEK 41

'Online begrafenis'

Dat is toch best wel een goed advies. Ik had het misschien nog niet verteld. Maar ik heb mij reeds van Facebook afgemeld.

Social media speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en dus ook in de uitvaart. Wanneer iemand komt te overlijden stromen er al gauw steunbetuigingen en herinneringen binnen op zijn of haar Facebook pagina. Dit is inmiddels sociaal geaccepteerd, maar dat op een gegeven moment gaat het leven verder. Het is voor nabestaanden ingewikkeld om te achterhalen waar hun dierbare een account had, met welke gebruikersnaam en wat er mee zou moeten gebeuren. Toch is het belangrijk om social media accounts een herdenkingsstatus te geven of te verwijderen. Anders blijft het account actief en kunnen mensen geconfronteerd worden met bijvoorbeeld verjaardagsmeldingen. Om te zorgen dat nabestaanden dit kunnen voorkomen heeft Lifetri Uitvaartverzekering het gratis Social Media Testament ontwikkeld. 

De strips van Doodgewoon zijn bedoeld om het onderwerp dood en uitvaart op een luchtige manier bespreekbaar te maken. De dood hoort namelijk gewoon bij het leven. Kijk daarom eens naar onze uitvaartverzekering.

Gerelateerd

Ook interessant...

Afscheidblog

Een afscheid is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Helaas verloopt niet ieder afscheid even goed.

Naar het overzicht
Meer informatie

Afscheid met kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie