Skip to main content

Seksloos

Bereken wat een eerlijke uitvaartverzekering kost

  • Premie o.b.v. lokale kosten
  • Kinderen tot 18 jaar gratis
  • Polis kosteloos aanpassen

Doodgewoon: Week 14

niet weet ik niet welk geslacht het is

Modejournalist Els de Baan constateerde dat aanwezigen bij een uitvaart zich steeds minder vaak somber en respectvol kleden. Van naveltruitjes tot bergschoenen en van vieze spijkerbroeken tot vel gekleurde blouses. Het viel niet zo in de smaak bij haar.

Uitvaartondernemer Angelique Valk ziet dit anders. “Het gaat bij zo’n afscheid tegenwoordig vaak meer om het innerlijk dan om het uiterlijk. Kleding is dus niet meer zo belangrijk. Als er al sprake is van een ‘nieuwe etiquette’ dan is het vooral belangrijk om ‘als jezelf’ te komen. Verzorgd, misschien wat netter dan normaal, maar niet meer dan dat.”

Styliste Pascalle Koldenhof is het juist meer met Els eens; ‘Naar een begrafenis ga je zo seks- en egoloos mogelijk. Je trekt iets aan wat bij het ritueel hoort. Blote armen, diep decolleté, superstrak jurkje: allemaal not done. De herinnering aan de overledene staat centraal. En jij moet niet de aandacht trekken door een of andere exorbitante outfit of spannende netkousen. Doe dat gewoon niet.’

Uit onderzoek van Lifetri bleek eerder al dat bijna 15% van de Nederlanders wel een iemand heeft gezien op een uitvaart die ongepast gekleed was.

Bron: Trouw

Gerelateerd

Ook interessant...

Afscheidblog

Een afscheid is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Helaas verloopt niet ieder afscheid even goed.

Naar het overzicht
Meer informatie

Afscheid met kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie