Skip to main content

Week 13 - Paashaas

DOODGEWOON: WEEK 13

'Huisdier het haasje'

Oh, van chocola!

Het kan natuurlijk gebeuren dat een baasje eerder komt te overlijden dan het huisdier. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen daar niet bij stilstaan. Daardoor is het vaak onduidelijk waar de hond, kat of hamster naartoe gaat na de uitvaart. Om dat van tevoren te bepalen is er een huisdiertestament ontwikkeld. Uiteindelijk zullen nabestaanden zich het lot van een achtergebleven huisdier waarschijnlijk ook aantrekken. 

Naast het probleem met opvang voelen huisdieren na een overlijden ook vaak het gemis van hun baasje. Zo zijn er verschillende verhalen bekend over katten die het graf van hun baasje op blijven zoeken. Honden nemen vaak het verdrietige gedrag van nabestaanden over maar zijn ook gehecht aan de vaste rituelen die ze met hun baasje hadden. Daardoor kunnen ze zich na een overlijden ook gedragen alsof ze in rouw zijn.

Bekijk het huisdiertestament

De strips van Doodgewoon zijn bedoeld om het onderwerp dood en uitvaart op een luchtige manier bespreekbaar te maken. De dood hoort namelijk gewoon bij het leven. Kijk daarom eens naar onze uitvaartverzekering.

Gerelateerd

Ook interessant...

Afscheidblog

Een afscheid is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Helaas verloopt niet ieder afscheid even goed.

Naar het overzicht
Meer informatie

Afscheid met kinderen

In deze rubriek deelt Annefleur Visscher praktische tips voor u en uw kind rondom een uitvaart.

Naar het overzicht
Meer informatie

Alles over afscheid

Het afscheid is een belangrijk onderdeel van het rouwproces en kan maar één keer plaatsvinden.

Naar het overzicht
Meer informatie